Rosenborg har inngått forlik med Ingebrigtsen og Hoftun

Rosenborg Ballklub og ekstrenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun kom til enighet onsdag morgen.

Onsdag, dag tre av rettssaken Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun har anlagt mot sin tidligere arbeidsgiver, Rosenborg, i Sør-Trøndelag tingrett er utsatt. Saken ender trolig med forlik. Her er Rosenborgs representanter på vei inn til et møterom. Ivar Koteng, Trond Alstad og deres advokater.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

Tingrettsdommer Anne Marie Selvaag kom onsdag inn i rettssal 110 og varslet om at oppstarten av rettssaken var utsatt til klokka 10.00.

Klokka 10.00 kom Selvaag inn og opplyste at det er inngått utenomrettslig forlik mellom partene.

Et utenomrettslig forlik betyr at forliksavtalen etter alt å dømme ikke blir offentliggjort.

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng på dag tre av rettssaken der Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun har anlagt mot sin tidligere arbeidsgiver Rosenborg. Organisasjonssjef Trond Alstad bak t.h.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

 

«Stor belastning»

Dette skriver Rosenborg Ballklub i en pressemelding:

Etter initiativ fra tingretten har partene forhandlet om en minnelig løsning. Saken har vært en stor belastning for både trenerne og klubben, og det er derfor gledelig å kunne meddele at partene har blitt enige om et forlik.

Partene er enige om at prosessen har vært uheldig. For å sette sluttstrek i saken, er partene blitt enige om å bevare taushet om forlikets innhold.

Ingebrigtsen/Hoftun varsler en pressekonferanse klokka 12.00.


Fakta: RBK-saken

Dette handlet striden mellom Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen/Erik Hoftun om i Sør-Trøndelag tingrett:

  • Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken som hovedtrener og assistenttrener 19. juli i 2018. Begrunnelsen var at utviklingen hadde vært for dårlig, og at RBK ønsket å løfte seg. Akademidirektør Rini Coolen overtok treneransvaret på midlertidig basis.
  • 11. september varslet Ingebrigtsen og Hoftun at de går til rettssak mot Rosenborg på grunn av det de mener er usaklige oppsigelser. RBK mottar stevningen 26. september.
  • RBK har allerede betalt 3 millioner kroner i etterlønn til Ingebrigtsen og 1,05 millioner til Hoftun. Ingebrigtsen mente han har krav på lønns- og bonusutbetalinger fram til endt kontrakt i 2020, ifølge advokaten opp mot 10,75 millioner kroner. For Hoftun er summen 2,75 millioner kroner.
  • RBK mente på sin side at oppsigelsene av de to trenerne er lovlige, og klubbens advokat henviser blant annet til en klausul i Ingebrigtsen kontrakt der stillingsvernet oppheves.
  • Striden om dette gjaldt hvorvidt Ingebrigtsen kan sies å ha vært klubbens øverste leder. RBK mener at dette skal legges til grunn, men bestrides av Ingebrigtsen.
  • Rettssaken startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag 21. januar. Det var satt av fire dager, med fredag 25. januar som reservedag.
  • Onsdag morgen inngikk partene forlik.


Kåre Ingebrigtsen: – Ble helt nummen og måtte ut av rommet

RBK-trener forklarte seg om sjokkbeskjeden fra styreleder Ivar Koteng.

 

Erik Hoftun følte seg dolket i ryggen av Nils Arne Eggen

Fikk bekreftelsen da han ringte sin legendariske trener og mentor.

 

Stjernen om sitt første møte med Koteng: – Fikk beskjed om at jeg ikke hadde fått jobben om han bestemte

Hroar Stjernen informerte retten om at han oppfatter daglig leder som klubbens øverste leder.


Snakket om forlik tirsdag

Ifølge NRK skal partene ha inngått forlik klokka 8.15 onsdag morgen.

For to uker siden var partene i saken gjennom en rettsmekling. Der ble det ikke oppnådd enighet om noe forlik.

Tingrettsdommer Anne Marie Selvaag kom på slutten av tirsdagen, på andre dag i retten, likevel med et initiativ om mulighetene for en minnelig løsning.

Rosenborgs prosessfullmektig, advokat Kristian Nordheim svarte at de i så fall måtte be om rettens hjelp til dette. Ingebrigtsen og Hoftuns advokater ønsket ikke det.

Umiddelbart etter at retten var hevet, satte advokatene til Ingebrigtsen, Hoftun og RBK seg sammen bak lukkede dører i Sør-Trøndelag tingrett.

Etter rundt en halv times drøftinger forlot de tre advokatene tinghuset i Trondheim uten å ville si noe til pressen om møtet hadde ført fram.


Stjernen: – RBK får en jobb med å bygge opp omdømmet igjen

Stjernen er klar på at forlik var fornuftig for begge parter.

 

Eggen glad for forlik i RBK-saken

Tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen er glad for at det er inngått forlik i saken mellom klubben og Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.


Rosenborg sparket trener-duoen Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun (t.v.) i fjor. Denne uka møttes partene i retten.  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

 

Koteng: RBK-trenerne var illojale

I korrespondansen i kjølvannet av at Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken i RBK, ble trenerduoen omtalt som illojale av styreleder Ivar Koteng.

 

Helland i SMS: «Vi ska få velta det jævla styret»

RBK-profilen Pål André Helland reagerte med et knippe flammende støtteerklæringer da Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken i RBK i fjor sommer.

 

Kampen i rettssal 310 som ingen kan vinne

Pål André Hellands sms-støtte til trenerne stjal «showet», men det er kjedelig arbeidslivsjuss som gir seier i retten.


Nestleder Leif Inge Nordhammer (t.h) i styret i Rosenborg på veg inn i et møterommet i tingretten sammen med sine advokater Kristian Nordheim og Ragnhild Klungervik Berdal.  Foto: Anders Nordmeland

Opptak: Se andre dag av rettssaken mellom RBK og eks-trenerne Ingebrigtsen og Hoftun

Rosenborg Ballklub møter Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i retten.