Se tredje dag av rettssaken mellom RBK og ekstrenerne Ingebrigtsen og Hoftun direkte

Sport

Mandag startet rettssaken mellom Rosenborg Ballklub og Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

De to sistnevnte fikk sparken som henholdsvis hoved- og assistenttrener i trønderklubben 19. juli i fjor. Begge mener oppsigelsen er ugyldig og har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver.

RBK-ledelsen hevder på sin side å ha alt på det tørre.


Fakta om RBK-saken

Dette handler striden mellom Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen/Erik Hoftun om i Sør-Trøndelag tingrett:

  • Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken som hovedtrener og assistenttrener 19. juli i 2018. Begrunnelsen var at utviklingen hadde vært for dårlig, og at RBK ønsket å løfte seg. Akademidirektør Rini Coolen overtok treneransvaret på midlertidig basis.
  • 11. september varslet Ingebrigtsen og Hoftun at de går til rettssak mot Rosenborg på grunn av det de mener er usaklige oppsigelser. RBK mottar stevningen 26. september.
  • RBK har allerede betalt 3 millioner kroner i etterlønn til Ingebrigtsen og 1,05 millioner til Hoftun. Ingebrigtsen mener han har krav på lønns- og bonusutbetalinger fram til endt kontrakt i 2020, ifølge advokaten opp mot 10 millioner kroner. For Hoftun er summen lavere.
  • RBK mener på sin side at oppsigelsene av de to trenerne er lovlige, og klubbens advokat henviser blant annet til en klausul i Ingebrigtsen kontrakt der stillingsvernet oppheves.
  • Striden om dette gjelder hvorvidt Ingebrigtsen kan sies å ha vært klubbens øverste leder. RBK mener at dette skal legges til grunn, men bestrides av Ingebrigtsen.
  • Rettssaken starter i Sør-Trøndelag tingrett mandag 21. januar. Det er satt av fire dager, med fredag 25. januar som reservedag.
  • Kilde: NTB

Retten legger til grunn at saken har betydelig offentlig interesse og har godkjent filming av forhandlingene. Direkteoverføringen produseres av NRK.

Koteng: RBK-trenerne var illojale

I korrespondansen i kjølvannet av at Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken i RBK, ble trenerduoen omtalt som illojale av styreleder Ivar Koteng.

 

Helland i SMS: «Vi ska få velta det jævla styret»

RBK-profilen Pål André Helland reagerte med et knippe flammende støtteerklæringer da Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken i RBK i fjor sommer.

 

Kampen i rettssal 310 som ingen kan vinne

Pål André Hellands sms-støtte til trenerne stjal «showet», men det er kjedelig arbeidslivsjuss som gir seier i retten.

 

Kåre Ingebrigtsen: – Ble helt nummen og måtte ut av rommet

RBK-trener forklarte seg om sjokkbeskjeden fra styreleder Ivar Koteng.

 

Erik Hoftun følte seg dolket i ryggen av Nils Arne Eggen

Fikk bekreftelsen da han ringte sin legendariske trener og mentor.

 

Stjernen om sitt første møte med Koteng: – Fikk beskjed om at jeg ikke hadde fått jobben om han bestemte

Hroar Stjernen informerte retten om at han oppfatter daglig leder som klubbens øverste leder.Opptak: Se andre dag av rettssaken mellom RBK og eks-trenerne Ingebrigtsen og Hoftun

Rosenborg Ballklub møter Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i retten.


Rosenborg sparket trener-duoen Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i fjor. Nå møtes de retten i Trondheim over spørsmål om det var usaklige oppsigelser.  Foto: Ned Alley / NTB scanpix