Kontringer senket RBK i Hornelands trenerdebut

Eirik Horneland ledet Rosenborg i kamp for første gang i 0-2-tapet for tsjekkiske Slavia Praha fredag kveld.

Eirik Horneland debuterte med tap som Rosenborg-trener.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

Fra sidelinjen så han et RBK-lag som verken var påskrudd til start eller like etter pause. I begge omgangene ble trønderne felt av en tidlig kontring, og de greide aldri å rette opp skaden i det som var deres første kamp i treningsturneringen Atlantic Cup i Portugal.

Etter bare tre minutter scoret Miroslav Stoch på en retur fra Rosenborg-keeper André Hansen. I forkant fikk Slavia Praha altfor enkelt lov til å spille seg inn bak Birger Meling.

Tsjekkerne slo til med nok et kontringsmål fire minutter etter sidebytte. Denne gangen var det Peter Olayinka som fikk nettsus.

– Skrøpelig

Praha-klubben kunne fort fått flere scoringer i oppgjøret på Estádio Algarve i Faro. Rosenborg trøblet fælt med å stoppe tsjekkerne fra farlige sjanser.

– Det var en skrøpelig omgang med tanke på orsvarsspillet. Vi har altfor store avstander i laget. Vi prøvde å presse på en ny måte og ha andre prioriteringer i forsvarsspillet, men det lyktes vi ikke helt med, sa Horneland til Eurosport etter første omgang.


Horneland har besøkt Bendtner i København

Nicklas Bendtner er halvveis i fotlenke-soningen hjemme i København. Mandag fikk han besøk av sin nye trener i Rosenborg.

 

Reddet på strek

Før pause sto Pål André Helland for det som var RBKs største sjanse i kampen. Skuddet hans ble reddet på streken.

Slavia Praha bruker treningsoppholdet i Portugal på å bli kampklar til møtet med Sander Berge og hans Genk i 16-delsfinalen i europaligaen. Første oppgjør der spilles 14. februar.

Rosenborgs neste treningskamp er mot danske AGF mandag.


Eggen: – Å gå med to proteser skal nok fungere godt

Nils Arne Eggen får høyst trolig en hverdag med to beinproteser i løpet av våren. Den legendariske fotballtreneren lar ikke helseproblemene ta fra ham humøret.