Løfshus gir seg som landslagssjef i langrenn etter sesongen

Vidar Løfshus har landet på at han har gjort sitt som sjef for langrennslandslagene. Han slutter i Norges Skiforbund når kontrakten løper ut i mai.

Vidar Løfshus, her sammen med Petter Northug jr.  Foto: NTB Scanpix

Sport

Løfshus har vært ansatt i NSF siden 2006. Han har hatt stillingen som landslagssjef de siste åtte årene.

På kort varsel ble det onsdag formiddag kalt inn til pressemøte i skiforbundets lokaler på Ullevaal stadion. Der troppet Løfshus opp sammen med langrennssjef Espen Bjervig. Ikke uventet var medieinteressen stor.

– Det er ikke noe hokus pokus med dette, og det har ikke vært en lang prosess. Jeg visste før sesongen at jeg hadde en kontrakt som går ut i mai. Så da Espen kalte inn til et møte før jul for å forhøre seg om veien videre, var jeg ærlig og sa at jeg ikke hadde bestemt meg, sa Løfshus.

– Nå er det ikke sikkert at jeg hadde fått et tilbud (om ny kontrakt), men tilbakemeldingene har tydet på at jobben har vært tilfredsstillende.

Løfshus lovet å gi Bjervig beskjed i februar om hva han ville. Han falt ned på å gi seg i jobben. Han orienterte forbundet mandag.

– Det er vemodig. Denne perioden av yrkeskarrieren er spesiell, og ingenting vil senere kunne matche disse årene. Jeg kommer helt sikkert ikke til å jobbe med norsk langrenn framover. I norsk langrenn får du ikke en bedre jobb enn å være landslagssjef, sa han.

– I dag trenger jeg ikke være beskjeden. Jeg er ikke en mann av store ord, men jeg vil våge å påstå at disse årene har vært en knallsuksess, la Løfshus til.


Langås ferdig som Northugs manager.

– Jeg har hatt min periode sammen med Petter, og nå legger jeg managerkarrieren bak meg

Da Petter Northug jr. ga beskjed om at han skulle legge opp, bestemte også Are Sørum Langås seg for å legge managerrollen på hylla.

 

NM-kongen Emil Iversen lanseres som mulig VM-konge

Emil Iversen ble NM-kongen i Meråker. 27-åringen imponerte så mye at han nå seiler opp som en mulig VM-konge i Seefeld.


Må være motivert

Nyheten om Løfshus-avgangen sprakk først i sosiale medier. Skiforbundet la der ut et videoklipp av trønderen.

– Skal du ha denne jobben, må du være topp motivert og inspirert hver dag på jobb. Det er uten tvil en jobb i 24 timer i døgnet og sju dager i uken. Sånn sett skal du være en toppidrettsutøver, og det har jeg prøvd å etterleve i de 13 årene jeg har vært her. Nå føler jeg kanskje det er på tide å gjøre noe annet. Hvis motivasjonen bare mangler bitte litt, er det på tide å bøye av, sier Løfshus i videoen lagt ut på Instagram og Facebook.

Han legger til at det først og fremst har vært oppturer i løpet av de 13 årene i NSF.

– Jeg har trivdes hver dag. Litt nedturer har det også vært for min del, men stort sett har det vært en glede å gå på jobb og reise rundt med en fantastisk gjeng.

Turbulent

I tillegg til en drøss med gullmedaljer i mesterskap og stor suksess for norske løpere i verdenscupen, har Løfshus også vært landslagssjef i en turbulent tid for norsk langrenn. I 2016 kom det på få måneder dopingsaker som involverte Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug.

Fra ulike hold ble langrennsledelsen med Løfshus i spissen kritisert for håndteringen av sakene. Landslagssjefen hadde også sine offentlige feider med Petter Northug.

49-åringen forteller at han ikke vet hva han går til når vintersesongen er over. Han er utdannet siviløkonom.

– Jeg er helt ærlig når jeg sier at det aner jeg ikke. Det er litt av grunnen til at jeg har kjøpt meg tid. Kontrakten går ut i mai, så jeg må begynne å sondere litt rundt dette med å få meg ny jobb. Det er en familie jeg skal brødfø, så det er greit å begynne å tenke litt på det, sier han.

– Da kan jeg kanskje ha to tanker i hodet samtidig, selv om det nå først og fremst er VM i Seefeld og avslutningen av denne sesongen som er hovedfokus. Ute i mars kan jeg begynne å tenke på hva jeg skal gjøre i framtiden.