Northug blir TV 2s frontfigur i ski-VM og får program med Johaug

Petter Northug jr. skal utgjøre en sentral del av TV 2s VM-dekning. Sammen med Therese Johaug skal han også utfordre svenske skistjerner i nytt TV-program.

  Foto: NTB scanpix

Sport

– Nok en gang klarer jeg ikke å holde meg unna, så jeg skal ned til VM, ja. Vel å merke for TV 2 denne gangen. Jeg liker at det er litt drama, så jeg håper selvsagt vi får en del av det i skisporene i Seefeld. Jeg gleder meg masse til dette, sier Northug i en pressemelding.

– Fått fram smilet

Northug skal sammen med Marius Skjelbæk, Siri Avlesen-Østli og Ida Moseng sende direkte fra et mobilt studio i Seefeld under hele mesterskapet.

– Selvsagt skal Petter Northug til VM på ski i Seefeld. TV 2s skal levere sportssendinger som samler og underholder det norske folk, og få har vel fått fram smilet på oss nordmenn som Petter, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2.

Nyheten kommer cirka to måneder etter Northug informerte om at han la opp som skiløper.


Slik takker Petter Northug fansen og kritikerne for den flotte karrieren

«Langrenn er ikke viktig, men for meg har det betydd alt. Så tusen takk for alt dere har gitt meg. Det hadde aldri gått uten. Dere var vinden i ryggen.»

 

Skal utfordre svensker

Under torsdagens innspill av «Senkveld» ble det avslørt at den abdiserte skikongen og Therese Johaug skal utfordre svenske skistjerner til duell i det nye underholdningsprogrammet «Landskampen». Opptakene starter i april og vil senere sendes på TV 2.

– Jeg ser virkelig fram til en siste mulighet til å knuse svenskene! Sammen med Therese og flere andre skal jeg forhåpentligvis sørge for at norske tv-seere får mer å juble for, avslutter Northug.

På tirsdag skrev Trønder-Avisa at Are Sørum Langås gir seg som manager for Northug, og fra manageryrket generelt. Erstatteren er Terje Hallan.


Langås ferdig som Northugs manager.

– Jeg har hatt min periode sammen med Petter, og nå legger jeg managerkarrieren bak meg

Da Petter Northug jr. ga beskjed om at han skulle legge opp, bestemte også Are Sørum Langås seg for å legge managerrollen på hylla.