Blytung dag for Stjernen og de norske hopperne i Lahti: – Jeg var litt preget etter fallet i prøveomgangen

Det ble en elendig norsk laghoppdag i finske Lahti. Norge endte nest sist og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

Andreas Stjernen falt i prøveomgangen i Lahti.   Foto: NTB scanpix

Sport

To uker før VM leverte Johann André Forfang, Robert Johansson, Andreas Stjernen og Halvor Egner Granerud en meget svak lagkonkurranse i Finland. Norge og Russland var de eneste som måtte se finaleomgangen fra tribunen.

Forfang og Johansson startet lovende med hopp på henholdsvis 118 og 117 meter, men da Stjernen landet på kun 83 meter, ble det tungt for Norge å avansere. Tidligere på dagen falt Stjernen i prøveomgangen.

– Jeg er litt preget etter fallet i prøveomgangen. Jeg ble litt redd, sa trønderen til NRK.

Hedret modig Stjernen

Norge var avhengig av et kjempehopp av Granerud og måtte ta igjen nesten 30 poeng på sistehoppet. Asker-gutten leverte et hopp på 123 meter, men klarte ikke å redde avansement for Norge, som manglet 13 poeng for å komme med i finaleomgangen.

– Det vi taper mest på er at Stjernen trynet ordentlig stygt i prøveomgangen. Hans oppgave var å komme ned på beina i 1. omgang slik at han fikk litt trygghet. Der tapte vi nesten et hopp. Kanskje tok det litt piffen ut av oss det som Stjernen gjorde i prøveomgangen. Jeg synes det er veldig tøft av ham å hoppe selv om han var ganske mørbanket og rød over hele ryggen. Det var modig gjort av ham, sa Granerud til NTB.

Totalt ble det 378,9 poeng for de norske hopperne.

Svake lagprestasjoner

Norges laghopprestasjoner i inneværende sesong har vært svært svake. I Wisla ble Norge nest sist da Johansson ble disket i dresskontrollen. To måneder senere ble Forfang tatt for det samme og ble disket etter to hopp. Da endte Norge på 8.-plass av 10 lag.

– Vi har vært eksepsjonelt dårlige i lagkonkurranser i år, og jeg vet ikke helt hva som skjer. For egen del gikk det bra i dag. Så langt har det isolert sett vært god hopping av meg her. Det er det beste jeg har gjort så langt i karrieren. Klarer jeg å levere to gode hopp i morgen, så har jeg aldri vært en bedre kandidat til å nå pallen enn det jeg er nå, sa Granerud.

Før denne helgen konkurranse kommer Andreas Stjernen fra en 12. plass i Oberstdorf, og Sprova-hopperen har variert veldig i form etter en imponerende Hoppuke. Tidligere denne ukene advarte Anders Bardal at VM-laget til Seefeld ikke er tatt ut enda.

Søndag venter individuelt renn i Lahti. Neste lagkonkurranse er i tyske Wellingen kommende lørdag.


Anders Bardal tror det er snakk om marginer for Stjernen

Anders Bardal tror Andreas Stjernen kan slå tilbake i Lahti. Men advarer også: – VM-laget er ikke satt.