Kampen om VM-plass: Semifinale-exit for Ane Appelkvist Stenseth i Lahti

Ane Appelkvist Stenseth gikk for en VM-plass i Lahti, men maktet ikke å ta seg til finalen. Det gjorde Mari Eide, som styrker sin posisjon om VM-plassen.

Ane Appelkvist Stenseth følger svenske Johanna Hagström i Lahti.   Foto: NTB scanpix

Sport

Verdenscup-sprinten i Lahti skulle bli veldig spennende.

Sett med nordtrønderske øyne var det mest spennende å følge Ane Appelkvist Stenseth i Lahti. Grong-jenta kunne fort bli klar for VM i Seefeld med en finaleplass på lørdag.


Iversen og Stenseth til Lahti – Harsem utelatt

Norges Skiforbund har tatt ut syv kvinner og åtte menn til helgas verdenscuprenn i finske Lahti.

 

I prologen gikk Grong-jenta inn til en 17. plass. Silje Øyre Slind, som er en reel konkurrent for Stenseth til VM-plass, tok seg ikke videre fra finalen. En sjuendeplass på Maiken Caspersen Falla var beste notering for de norske langrennsjentene.

I kvartfinalen sikret Stenseth seg en andreplass bak Johanna Hagstrøm fra Sverige.

Mari Eide tok seg til finalen, og tok dermed et solid grep om VM-plassen, før Stenseth skulle ut i sitt semifinale-heat, sammen med sprintere som Maja Dahlqvist, Tiril Udnes Weng.

Semifinalen

Setnseth la seg tidlig bak, en utnyttet at det gikk sakte og manøvrerte seg fint opp på en tredjeplass. Det ble likevel kjørt hardt, og Grong-jenta fikk etter hvert et stykke opp. Dahlqvist tok et godt grep om det, og kjørte i fra på oppløpet med Weng like bak. Dermed ble det semifinale-exit for Stenseth. VM-plassen henger dermed i en tynn tråd, ettersom at Mari Eide imponerte med finaleplass.

Falla viste VM-form

I finalen kunne ingen gjøre noe med Maiken Caspersen Falla. Det var hennes 18. verdenscupseier. Falla er regjerende verdensmester i sprint og viser igjen at hun er gullkandidat før mesterskapet i Seefeld om to uker. Sophie Caldwell og Maja Dahlqvist kom på plassene bak.

Mari Eide ble nummer fem og Tiril Udnes Weng nummer seks.


Iversen til VM - Stenseth må vente

16 utøvere er tatt ut til ski-VM i Seefeld.