VM-utforen kortet ned og utsatt

Mennenes utfor i alpin-VM lørdag er kortet ned med 1000 meter og utsatt i en time.

Avlutter: Aksel Lund Svindal avslutter sin innholdsrike karriere lørdag med utfor. Foto: AP Photo/Gabriele Facciotti/NTB scanpix 

Sport

Dermed blir det siste alpinrennet til Aksel Lund Svindal litt annerledes enn det han og de andre utøverne hadde sett for seg før mesterskapet i Åre. Været har ikke spilt på lag de siste dagene, og det snødde mye natt til lørdag.

Konsekvensen blir at utforrennet går fra super-G-starten og blir 2.172 meter langt i stedet for den opprinnelige distansen på 3.122 meter.

Lørdag ettermiddag snør det fortsatt, og kort tid før den opprinnelige rennstarten ble det avgjort at utforen utsettes i en halvtime. Deretter ble rennet utsatt i en halvtime til. Ny start er dermed klokken 13.30.

På fredagens trening var for øvrig Kjetil Jansrud femte raskest av samtlige løpere. Han var 0,23 sekunder bak italieneren Dominik Paris, som kjørte aller raskest. Aksel Lund Svindal ble nummer 10 og Aleksander Aamodt Kilde nummer 11