Iversen og Klæbo knuste konkurrentene i VM-generalprøven

I spurten var Johannes Høsflot Klæbo overlegen, og sikret dermed seier til Norge. Norges andrelag tok andreplassen.
Sport

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo tok seg enkelt til finalen under søndagens lagsprint i verdenscupen i Lahti. Iversen, som gikk den første etappen, viste god form, og de to slapp aldri fra seg ledelsen. Klæbo spurtet i mål foran Sverige og Tyskland med 0.63 sekunder.

Iversen og Klæbo vant det første semifinaleheatet over 6 x 1,6 kilometer med dagens beste tid; 19.22,32.

Iversen hadde nok litt revansjlyst fra fallet i Lahti-VM for to år siden. Den gangen besto også Norges førstelag av Iversen og Klæbo.


Klæbo herjet da han vant Lahti-sprinten - Emil Iversen ble nummer fem

Johannes Høsflot Klæbo var nok en gang sterkest i verdenscupsprinten i finske Lahti lørdag.

 

Finalen

Både Klæbo og Iversen gikk godt, og var hele veien i- eller i nærheten av teten løpet gjennom. På siste etappe virket Iversen å ha godt med krefter, men plutselig smelte Sverige og Calle Halfvarsson til og gikk inn foran Iversen inn til siste veksling, med Iversen like bak.

Klæbo hengte seg på Oskar Svensson, og da Klæbo rykket inn mot siste bakke var det ingen som kunne henge på. Dermed seiret Norge, og ikke nok med det kom Eirik Brandsdal i store klyv inn på oppløpet.

Han sikret dobbel norsk etter han spurtslo finnen Ristomatti Hakola. Sindre Bjørnestad utgjorde andre halvdel av det norske andrelaget.

– Dette var skikkelig artig. De løste det fenomenalt bra. VI hadde lagt opp til å kjøre bra på slutten, og det gikk slik som vi hadde tenkt, sa sprinttrener Arild Monsen til NRK.

Monsen vil ikke si noe om hvem som får sjansen på lagsprinten i VM.

– De skal nok være med og kjempe, ja. Men så er jeg jo kjempefornøyd med annetlaget. Så vi har flere å velge mellom, sa han.

Dahlqvist suveren

På kvinnesiden fikk Norges førstelag problemer med svenskene. Maiken Caspersen Falla slapp svenske Maja Dahlqvist forbi seg i siste sving og måtte dermed ta til takke med 2.-plass. Inne på oppløpet var ankerkvinnen for Norges 1.-lag sjanseløs. Dahlqvist stakk ifra og sørget for at hun og Ida Ingemarsdotter vant lagsprinten.

Tiril Udnes Weng og Falla endte 1,84 sekunder bak den svenske duoen.

Sveriges 2.-lag tok 3.-plassen, mens Norges 2.-lag med Anna Svendsen og Mari Eide, som ledet klart ved siste veksling, endte på 9.-plass.