Tidligere LFK-helter sørget for Ranheim-seier mot Rosenborg

Adria Mateo Lopez sentral da Ranheim sikret 1-0 hjemme mot den regjerende seriemesteren.

Adria Mateo Lopez for Ranheim i treningskamp mot Rosenborg.   Foto: Eirik Evensen

Sport

Torsdag ettermiddag fikk Ranheim og RBK måle krefter i fjæra. Med rundt en måned til seriestart var det et godt oppgjør for begge lagene til å få svar på hvordan de ligger an i oppkjøringen. Også publikum kjente sin besøkelsestid, og til tross for kraftig nedbør så var det et godt antall mennesker som hadde tatt turen for å bevitne kampen mellom de to beste lagene i Trøndelag.

«LFK-scoring»

Begge lagene gikk ut med høy intensitet, og ingen av lagene fikk kjæle lenge med ballen. Det var også foranledningen til kampens første scoring. Tore Reginiussen gikk seg inn i trøbbel da han tok med seg ballen ned mot eget cornerflagg. Levangsbygg Ivar Sollie Rønning snappet ballen, og fant Adria Mateo Lopez som hadde løpt seg løs i feltet. Den tidligere LFK-spilleren var iskald da han plasserte ballen i nede ved lengste stolperot. 1-0 til hjemmelaget etter rundt ti minutter.

Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake etter scoringen. Rosenborg imponerte ikke nevneverdig, men burde kanskje hatt utligningen sin, men Mike Jensen ble hindret av stolpen på sitt langskudd.

Både Alexander Søderlund for RBK, og Mads Reginiussen måtte forlate banen før halvspilt. Inn kom Samuel Adegbenro og Olaus Jair Skarsem.

Bommet på straffe

Rett etter sidebyttet fikk RBK muligheten til å utligne fra krittmerke. Pål André Helland fintet ut Even Barli i Ranheim-målet, men straffe gikk i tverrliggeren.

Rosenborg tok mer og mer over utover, men Ranheim var ikke ufarlig på kontringer. Mye takket være målscorer Lopez som ofte spilte igjennom RBK-ledd på midtbanen. Det var derfor fullt fortjent applaus i fjæra da den lille spanjolen takket for seg etter en drøy time. Den tidligere LFK-spilleren ser ut til å ha funnet seg godt til rette i Ranheim.

Tross spillemessig overtak skapte ikke RBK flust med sjanser, og det var Ranheim som var nærmest frempå da klokka tikket mot 90 minutter, og skapte en rekke store sjanser i sluttminuttene.

Det var derfor ikke ufortjent da dommeren blåste av kampen. Ranheim vant 1-0 og viste prov på at de er godt i rute før den nye sesongen. For Rosenborg og prosjektet til trener Eirik Horneland er det fremdeles mye å jobbe med.