Torsdag ble det bekreftet at Meråker-bosatte Andreas Veerpalu er pågrepet mistenkt for doping.

Har null tro på at Meråker-miljøet har bidratt til dopingen

Andreas Veerpalus dopingpågripelse falt ned som et sjokk i Meråker. Nord-lektor Per Øyvind Torvik kjenner 24-åringen godt.

Studerer i Meråker: Den dopingmistenkte Andreas Veerpalu går andre året idrettsfag ved Nord Universitet avdeling Meråker.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Sport

Onsdag ble fem utøvere pågrepet mistenkt for doping. Torsdag kveld bekreftet østerrikske påtalemyndigheter at Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan, samt østerrikerne Dominik Baldauf og Max Hauke, har erkjent bruk av bloddoping. Alle tre ble torsdag løslatt etter å ha gitt fyldige svar i avhør. Estlenderne Andreas Veerpalu og Karel Tammjärv var fortsatt torsdag, men fredag opplyste politiet at alle de pågrepne har innrømmet bloddoping og er løslatt: