Ny estisk skiløper innrømmer doping

En tredje estisk skiløper, 33 år gamle Algo Kärp, innrømmer bloddoping, skriver en estisk avis mandag.

Den seneste dopingskandalen begynte å rulle da østerriksk politi slo til under ski-VM i Seefeld. Nå har enda en estisk skiløper tilstått, 33 år gamle Algo Kärp.   Foto: Arkivfoto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix

Sport

Kärp står fram og bekjenner sin synd etter at lagkameratene Karel Tammjärv og Andres Veerpalu ble tatt under ski-VM i Seefeld, skriver VG.

– Jeg velger å stå fram selv om jeg risikerer å ødelegge mange relasjoner. Jeg kan ikke leve med meg selv om jeg ikke forteller dette. Jeg angrer veldig på at jeg tok en så dum beslutning, sier Kärp til den estiske avisen Õhtulehe.

I likhet med Tammjärv, forteller Kärp at det startet sommeren 2016, da han hevder å ha blitt satt i kontakt med den tyske idrettslegen Mark Schmidt. Kontakten ble formidlet av trener Mati Alaver, hevder Kärp.

– Jeg trodde virkelig at bloddopingen skulle hjelpe meg opp på topp 10-plasseringer, men faktum er at det ikke hjalp. Det er ganske ironisk at jeg gjorde mitt beste resultat da jeg var ren, sier Kärp.

33-åringens beste plassering er en 17. plass på femmila i OL i sørkoreanske Pyeongchang i fjor.

Under årets ski-VM i Seefeld ble fem utøvere tatt i doping: to estere, to østerrikere og en kasakhstaner. En av østerrikerne ble tatt på fersken med nålen i armen og en blodpose ved siden av seg da østerriksk politi slo til.

Etter at opprullingen av dopingskandalen begynte i Seefeld har også to proffsyklister fra Østerrike innrømmet å ha jukset.Estil etter at Meråker-elev ble tatt for doping: – Særdeles trist

Den estiske landslagssjefen Anti Saarepuu har bekreftet at Andreas Veerpalu er blant de fem dopingsmistenkte utøverne som ble pågrepet i Seefeld. Frode Estil mottar beskjeden med vantroAlle de pågrepne VM-løperne har innrømmet bloddoping og er løslatt

Også de to VM-løperne fra Estland har innrømmet bloddoping og er satt fri etter pågripelsen onsdag, opplyser østerriksk politi fredag.