Pål gikk sitt livs beste løp i Drammen

Pål Trøan Aune gikk en meget god verdenscupsprint i Drammen og endte sjetteplass. Det er karrierebeste.

Pål Trøan Aune imponerte stort i Drammen.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Sport

Pål Trøan Aune fra Steinkjer imponerte stort under tirsdagens verdenscupsprint i Drammen. 26-åringen endte som nummer seks i prologen, herjet i kvartfinalen og tok seg videre til finalen på tid. En ny barriere var derfor brutt: For første gang i karrieren fikk Trøan Aune gå en sprintfinale i verdenscupen.

I finalen satte Johannes Høsflot Klæbo stor fart fra første stavtak. Byåsen-løperen var i en egen klasse og tok en suveren seier. Eirik Brandsdal ble nummer to, mens franske Richard Jouve kapret den siste pallplassen.

– Jeg hadde en kjempedag, og det fungerte bra. Jeg ble litt nervøs før finalen da det begynte å snø, men heldigvis gikk det an å få de meterne jeg trengte, sa Johannes Høsflot Klæbo til NRK etter seieren.

Pål Trøan Aune var sjanseløs i finalen og ble nummer seks i karrierens første verdenscupfinale. Sondre Turvoll Fossli ble fjerdemann, mens Oskar Svensson endte på femteplass.

Emil Iversen var den andre nordtrønderen på startstreken. Varden-løperen røk ut i prologen. 27-åringen var 34 hundredeler fra å gå videre.

– Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det går så sakte. Jeg stresser og kaver og er altfor svak. Det er egentlig pinlig, men jeg slipper å gå på TV, så ikke så mange får sett det, heldigvis, sa Emil Iversen til NRK.

Falla vant

Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jakobsen sørget for norsk dobbel i Drammen. De norske kvinnene vant foran svenske Stina Nilsson.

Ane Appelkvist Stenseth fra Grong ble nummer fire i prologen, gikk videre fra kvartfinalen på tid, men i semifinalen ble det stopp. Stenseth endte på åttendeplass i Drammen.