Johansson mistet ledelsen - Stjernen nummer sju

Stefan Kraft hoppet 135,5 meter og var klart best i onsdagens kvalifisering i Granåsen. Han overtok ledelsen i Raw Air fra Robert Johansson.

Andreas Stjernen endte på sjuendeplass i kvalifiseringen i Granåsen.   Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix

Sport

Johansson ledet 12,9 poeng foran Kraft etter tirsdagens renn i Lillehammer, men ble slått av østerrikeren med 18,2 poeng i kvalifiseringen i Granåsen. Før torsdagens verdenscuprenn leder Kraft sammenlagt 5,3 poeng foran nordmannen.

– Jeg bommet litt i timingen og fikk det travelt. Så prøvde jeg å hente det på kulspissen, og det er ikke så lurt, sa Johansson til NRK og avviste at det gjør ham stresset at han mistet ledelsen til Kraft.


Video av Stjernens skrekkfall frigitt: – Har vært litt redd

En måned etter Andreas Stjernens stygge treningsuhell i Lahti har hopplandslaget valgt å offentliggjøre opptaket av rundkastet.

 

– Kraft gjorde et fantastisk hopp. Han fikk kontakt med skiene med en gang, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.

– Robert gjorde et ålreit hopp, men var litt mer ruskete i satsbevegelsen, bremset litt i første flyfase og greide dessverre ikke å sette et fint nedslag.

Alle de sju norske kvalifiserte seg med god margin til torsdagens verdenscuprenn, som også er det sjuende av ti renn i Raw Air. Etter det rennet gjenstår bare skiflygingen i Vikersund.


Nedtur for Stjernen - Johansson på andreplass

Robert Johansson ble annenmann i Raw Air-rennet i Lysgårdsbakken tirsdag. Bare østerrikske Stefan Kraft var bedre. Andreas Stjernen endte på 30. plass.

 

Stjernen nummer sju

Robert Johansson hoppet 128 meter og ble nummer åtte i kvalifiseringen. Dermed var han tredje beste nordmann. Johann André Forfang (127 meter) ble nummer fem og Andreas Stjernen (127,5) nummer sju. Sistnevnte avslutter karrieren med torsdagens renn.

– Jeg kjente med en gang jeg kom hit at jeg klarte å finne litt tilbake til meg selv og greide å gjøre de normale tingene, sa Stjernen til NRK om å hoppe på hjemmebane.

Marius Lindvik ble nummer 22, Robin Pedersen 28, Thomas Aasen Markeng 37 og Halvor Egner Granerud 39.

– Det er veldig positivt at alle er med. Første steg er tatt, sa Stöckl om at alle kvalifiserte seg.


Mot karriereslutt i Granåsen: – Den perfekte avslutning

Det går mot karriereslutt på hjemmebane for Andreas Stjernen – som innrømmer at fallet i Lahti har preget ham etter VM.