Andreas Stjernen avsluttet karrieren med 2.-plass i Granåsen, Johansson tapte terreng i Raw Air

Andreas Stjernen endte på 2.-plass i sitt siste renn på toppnivå. Ryoyu Kobayashi vant verdenscuprennet i Granåsen.

Andreas Stjernen avsluttet karrieren med 2.-plass i   Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sport

Trønderen hoppet meget bra på hjemmebane, men klarte ikke å gjøre noe med suverene Kobayashi, som allerede har sikret sammenlagtsserien i verdenscupen.

Japaneren leverte to kjempehopp på 141 og 141,5 meter. Med det sikret han seieren 10,4 poeng foran Stjernen, som hoppet 137 to ganger.

Selv om seieren glapp, avsluttet trønderen karrieren med en god prestasjon. 30-åringen legger nå skiene i boden og kan se tilbake på ett OL-gull, ett VM-gull, ett VM-sølv og én VM-bronse i lagkonkurranser. Han står også med to individuelle NM-gull og én verdenscupseier.

Kraft rykket ifra

Robert Johansson jakter sammenlagtsseieren i Raw Air og lå 5,9 poeng bak ledende Stefan Kraft før torsdagens renn. Den avstanden økte ytterligere da Johansson måtte ta til takke med en 10.-plass med 270,6 poeng, mens Kraft endte på tredjeplass.

Johann André Forfang ble Norges nest beste på 5.-plass. Tromsøværingen fikk totalt 275,6 poeng for hopp på 134 og 132,5 meter.

Marius Lindvik og Robin Pedersen kom seg til finaleomgangen, men klarte aldri å utfordre teten. Pedersen ble nummer 28 med 240,2 poeng, mens Lindvik endte på 30.-plass


Her konkurrerer Stjernen for første gang i Granåsen – i kveld avslutter han karrieren i samme bakke

Det startet med seier i Granåsen 7. februar 2000. Torsdag kveld skal Andreas Stjernen gjøre sitt ytterste for å avslutte karrieren på toppen av seierspallen.


Granerud skuffet

Halvor Egner Granerud har slitt den siste tiden og fikk det ikke heller ikke til å klaffe i Granåsen torsdag. Tross et hopp på 125 meter holdt ikke 120,2 poeng til finaleplass for Asker-gutten, som ble nummer 32.

Thomas Aasen Markeng hoppet like langt som Lindvik, men dårligere stilpoeng resulterte i 117 poeng, noe som ikke holdt til finaleplass. 18-åringen endte på 36.-plass.

Fredag skal hopperne i aksjon i Vikersund.