Trondheims-Ørn skal spille på Koteng Arena fra midten av mai

Ivar Koteng har kjøpt navnerettighetene til Nye Ørn Arena. Fra 11. mai får styrelederen navnet sitt på Arenaen.

Ivar Koteng (t.h) har kjøpt navne-rettighetene til Ørn sin hjemmebane. Her sammen med Ørn-kaptein Mali Næss og klubbens styreleder, Ragnar Slettestøl.   Foto: Eirik Evensen

Sport

Tirsdag formiddag ble det innkalt til pressekonferanse, hvor Trondheims-Ørn varslet det som ville bli en historisk avtale for klubben.

Til stedet ved nye Ørn Arena var Ørn-kaptein Mali Næss og klubbens styreleder, Ragnar Slettestøl, og styreleder i RBK, Ivar Koteng.

Der ble det informert om at Trondheims-Ørn for første gang har solgt rettigheten til sin arena. Kjøperen er Ivar Koteng, og fra 11. mai blir skal Trondheims-Ørn spille hjemmekampene sine på Koteng Arena.

– Ørn er en klubb som er veldrevet. Vi føler vi jobber på samme måte. Kvinnefotballen er en stor voksende idrett, og vi tror kommersielt, så er timingen god. Vi ser det er utrolig mange jenter som ønsker å spille fotball. Vi vil gjerne bidra med noen kroner, slik at talentene kanskje blir i Trøndelag litt lengre. Klarer vi å bidra litt på den biten, så er vi fornøyd, sa Ivar Koteng på pressekonferansen.

Investoren går inn i en avtale som strekker seg over seks år og er verdt tre millioner kroner. Altså 500.000 per år for navnerettighetene.

Ørn blir den første kvinneklubben i Toppserien som selger rettighetene til navnet på egen stadion.

Viktig for Ørn

Slettestøl sa at avtalen er svært viktig for klubben.

– En slik avtale er med på sikre at vi kan satse videre. Koteng har et godt klingende navn i regionen, og står for litt av de samme verdiene som vi gjør. Det er utrolig viktig for oss å få på plass denne avtalen, sa Slettestøl.

Ingenting med RBK å gjøre

Flere ventet kanskje at avtalen var knyttet opp mot et tettere samarbeid mellom RBK og Trondheims-Ørn. Dagens avtale har dog ingenting med RBK å gjøre.

– Det har ingenting med RBK å gjøre. Juridisk er det Koteng Holding AS som har avtalen, sa Ivar Koteng.

Flere har etterspurt en avtale mellom de to klubbene, og Fylkesordfører i Trøndelag Tore O. Sandvik har ved flere anledninger gått ut i offentligheten og oppfordret Rosenborg til å opprette et kvinnelag, helst i samarbeid med nettopp Trondheims-Ørn.


Fylkesordføreren i Trøndelag med klar oppfordring til RBK: – Etabler et kvinnelag!

– Det vil være kjempe flaut om RBK blir sist ut, sier Tore O. Sandvik.

 

– Ørn og RBK samarbeider litt, hvor RBK bidrar litt økonomisk. Men dette er ikke en del av det, sa Koteng.

Hvorfor ønsker du denne avtalen?

– Kvinnefotballen er sterk voksende og det er mange som ønsker å bli god i fotball her. Ørn har vært spesielt flink til å utvikle unge talent. Hvis man kan bidra til at de talentene blir litt lengre her er det kjempeflott, sa Koteng.