Seierstørken fortsetter for Rosenborg – Målløse av banen mot Strømsgodset

Rosenborg står med to poeng og like mange mål etter fire serierunder.

Rosenborgs Pål André Helland med ballen i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal Stadion.  Foto: Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

Det var et RBK i poengnød som gikk ut på Lerkendalmatta for å ta imot Strømsgodset mandag kveld. Etter ett poeng på de tre første seriekampene befant trønderne seg på en uhyggelig 15. plass før avspark. Gjestene fra Drammen lå på en 8. plass, med sine fire poeng.

Gjermund Åsen som har startet alle kampene for RBK så langt denne sesongen var satt ute med en skade han pådro seg på trening. På den positive siden var Anders Trondsen tilbake i startoppstillingen til hjemmelaget.

Ropte på straffe

Allerede etter tre minutter oppsto den første målsjansen. Viljar Myhra måtte gi retur på et skudd fra Mike Jensen. Der ventet Babajide Akintola, men desperate Godset-spillere fikk klarert før RBK-vingen fikk satt ballen i nettet. Kanskje tok de også mer spiller enn ball. Det mente i hvert fall RBK-spillerne som ropte på straffe, uten å bli bønnhørt av dommer Trygve Kjensli.

Nevnte Jensen fikk testet skuddfoten flere ganger i løpet av det første kvarteret, men forsøkene havnet et godt stykke over mål. Selv om bortelaget kom på en og annen visitt på RBKs halvdel så var det hjemmelaget som styrte åpningen, mot et Strømsgodset som la seg dypt i banen.

Etter 33 minutter utfordret Akintola på sin venstreside og fikk slått inn i feltet på en umarkert Pål Andre Helland, som fra en litt vanskelig vinkel kom til en avslutning som gikk like over. Godt angrep, og på det tidspunktet kampens største sjanse. Like etter slo bortelaget kontra, og Jonathan Parr fikk et hav av rom på sin venstreside. Backen slo et godt innlegg, men ingen av medspillerne fikk hodet på ballen.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0, men RBK hadde vært det klart førende laget.

Drømmeredning

Den trenden fortsatte inn i startminuttene av andreomgang. Etter 48 minutter var Akintola sist på et innlegg fra venstresiden, men headingen gikk rett på Myhra i Godset-målet. Trønderne dominerte også dødballstatistikken, men hverken hjørnespark eller en frekk frisparkvariant ga uttelling i form av mål.

Etter et lite stormløp fra RBK i starten av andreomgang spilte drammenserne seg mer og mer inn i kampen, uten at de skapte stort i RBK-boksen. Det var i denne perioden RBK skapte omgangens første store sjanse. Helland fant Birger Meling med en fin crosser, og Alexander Søderlund var millimeter fra å få hodet på backens presise innlegg. Etter sjansen smalt det i andre enden. Andre Hansen vartet opp med en drømmeredning da Jakob Glesnes fikk gå upresset opp på et hjørnespark. Kampens desidert største målsjanse, og bortelagets første.

Tok grep

Da det nærmet seg 70 spilte minutter gjorde Eirik Horneland sine første bytter. Ut gikk Trondsen og Akintola. Inn kom Samuel Adegbenro og nysigneringen Gustav Valsvik. Adegbenro skulle gjøre seg bemerket tidlig da han dro seg fint løs på sin venstreside og fikk slått inn. Godset-forsvaret fikk klarert både en og to ganger, etter Jensen klemte til fra rundt 14 meter. Da kampen gikk inn i sine sist ti minutter var RBK det førende laget, men det ble mye balltrilling og lite sluttprodukt fra hjemmelaget. Da sendte Horneland ut Nicklas Bendtner som erstattet Søderlund på topp.

Sluttspurt til ingen nytte

Med få minutter igjen av kampen tok RBK virkelig grep om kampen og beleiret til tider Godset sin 16-meter. Både Adegbenro og innbytter Valsvik var nære ved å sende hjemmelaget i føringen, men en opplagt Myhra reddet Godset både en og to ganger. Klokken tikket raskt og ubønnhørlig mot full tid for RBK, som kastet det de hadde i angrep mot slutten. Godset kjempet tappert, og da dommeren blåste måtte et skuffet Lerkendal-publikum konstantere at RBK står med to poeng på fire kamper. Kampen endte 0-0, og en mild pipekonsert møtte skuffede RBK-spillere.

I neste runde venter Molde borte for trønderne.

RBK startet med følgende lag (4-3-3): Andre Hansen – Vegard Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling – Anders Trondsen (Gustav Valsvik 67.), Mike Jensen, Anders Konradsen – Babajide David Akintola (Samuel Adegbenro 67.), Alexander Søderlund (Nicklas Bendtner 80.), Pål Andre Helland.