Kapteinen tok ansvar da RBK sikret årets første seier

Mike Jensen ble eneste målscorer da RBK slo Sarpsborg 08 1-0 på Lerkendal.

Startet: Hjemmelagets Erik Botheim (t.v.) i duell med Nicolai Næss i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sarpsborg 08 på Lerkendal Stadion.  Foto: Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

Det var et hardt presset RBK-lag som tok imot Sarpsborg 08 på Lerkendal søndag kveld. Laget sto med to poeng på fem kamper. I cupen gikk de videre mot Rørvik, men 3-1 seieren var ikke av det imponerende slaget.

Spørsmålene har florert om hva som ikke stemmer for Eirik Horneland, og blant dem om innsatsen til spillerne er god nok. Kanskje var søndagens laguttak et uttrykk for det. Inn i laget kom flere nye fjes, blant dem unggutten Erik Botheim. Det betydde at både Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner ble henvist til benken.

Diger dobbeltsjanse

Laguttak eller ei, det var et RBK som gikk ut med høyt tempo mot Sarspborg 08. Både i presset og i angrep kjørte RBK mange folk høyt i banen. Tempo til tross, det var bortelagets som skapte kampens første store sjanse. Og for en sjanse det var. Jørgen Larsen ble spilt fri etter en kontring. Fra sju meter duret han ballen mot lengste, men Andre Hansen var lynraskt ned og avverget. Returen datt imidlertid til en ny Sarpsborg-spiller. Denne gangen var det Valsvik som fikk slengt seg ned og blokkert. Utrolige muligheter.   

Kapteinen tok ansvar

Rosenborg tok mer og mer over da klokken nærmet seg 30 minutter, men selv om det var et hjemmelag som sprang mye og ofret seg i duellene så uteble målsjansene. Det var frem til det sto 38 minutter på tavla. Et innlegg fra venstre gikk igjennom hele feltet og havnet i beina på Mike Jensen. Kapteinen fikk god tid til å stille inn sikte, og fra åtte meter klemte han til. Ballen gikk via beina til keeper Aleksander Vasyutin og i mål. Den betydde mye, og det så ut som den scoringen tok noen kilo av skuldrene til RBK-kapteinen. RBK tok også med seg 1-0-ledelsen inn til pause.

RBK best i gang

At scoringen virket som en vitamininnsprøytning for poengsultne trøndere var det nok ikke noen tvil om. Etter sidebyttet fortsatte RBK å kjøre, men det betydde også rom i andre enden. Kampen bølget, men etter hvert som minuttene gikk ble også RBK lavere i banen. Rett før timen var spilt ble nevnte Botheim erstattet av Søderlund. Applaus til unggutten i det han forlot banen.  

I en periode hvor Sarpsbog var best fikk RBK hjørnespark i det 64 minutt. Målscorer Jensen fant skallen til Tore Reginiussen, men midtstopperens heading ble stoppet av Vasyutin. God redning, og ditto god sjanse. 12 minutter senere måtte Sarpsborg-keeperen i aksjon igjen. Denne gangen gikk Jensens dødball fra kanten av 16-meteren gjennom hele feltet og på mål. Returen fra sisteskansen var farlig, men bortelaget fikk klarert. I denne perioden hadde RBK tatt et godt grep om kampen.

Med ti minutter igjen fikk Sarpsborg 08 en god mulighet da Larsen fikk ballen like utenfor 16-meteren. Han fyrte, men Hansen hadde grei kontroll.

Nervøst

Etter hvert som klokken tikket mot 90 minutter ble RBK, ikke overraskende, mer og mer forsiktig. Alle på banen og tribunen visste hvor viktig det er å komme i gang med poenghøstingen dersom det fremdeles skal være gullhåp i årets sesong.

Bortelaget hadde dog ikke mye å komme med, og det virket som RBK hadde god kontroll. Sukket av lettelse som gikk gjennom Lerkendal-publikumet i det Svein Oddvar Moen blåste av kampen vitnet om en svært viktig seier. Ingen kjempekamp av trønderne, men utvilsomt enormt befriende.

Slik startet RBK (4-3-3): Andre Hansen – Vegard Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Gustav Valsvik – Anders Trondsen, Mike Jensen, Anders Konradsen – Yann-Erik De Lanlay, Birger Meling, Erik Botheim.