Dagbladet: Bendtner er ferdig i Rosenborg

Nicklas Bendtner forlater Rosenborg til sommeren. Det skriver Dagbladet.

Forlater RBK: Nicklas Bendtner skal angivelig være ferdig i Rosenborg til sommeren.   Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

Avisen har fått dette bekreftet av sportslig leder i klubben, Stig Inge Bjørnebye.

– Han drar i sommer, sier Bjørnebye til Dagbladet.

– Felles forståelse

Bjørnebye sier videre til Dagbladet at klubben hele veien har hatt en intensjon om å selge Bendtner videre etter ankomsten i 2017.

– Helt fra Nicklas kom til Rosenborg har det vært en felles forståelse mellom klubben og Nicklas. Intensjonen var å hente ham til Rosenborg, få ham til å bli toppscorer, få ham tilbake på det danske landslaget og spille fotball-VM. Det var veldig kort unna at dette skjedde, men så fikk han en strekkskade rett før uttaket, sier Bjørnebye og fortsetter:

– Den andre deler av intensjonen var at han skulle komme seg videre. I hvert overgangsvindu har det vært stor interesse for Nicklas. Han kunne gått i første overgangsvindu i 2018, men han ønsket å bli. Det samme gjorde vi. Men han går i sommer, som en del av det som var prosjektet og intensjonen. Dette står vi ved som klubb.

Den danske spissen har over en periode blitt utelatt fra spillertroppen til Rosenborg, og var heller ikke med da RBK møtte Tiller i cupen på onsdag.

Særbehandling

Spekulasjonene om hvorfor ikke Bendtner har blitt plukket ut av Eirik Horneland har vært mange, og tidligere torsdag skrev Adresseavisen at det skyldes utenomsportslig forhold, og at de andre RBK-spillerne skal følt at dansken har fått særbehandling helt frem til denne våren.


Det hele skal ha toppet seg på en treningsøkt i mars, hvor flere av medspillerne skal ha forlatt en spillerøkt etter en diskusjon med spissen. Medspillerne skal visstnok ha klaget over hvor lite Bendtner sprang under økten.

Bendtner avviser at han har fått spillergruppen mot seg.

– Enkelte ting er riktig gjengitt, men det er dessverre vanskelig for meg å gjenkjenne flere av de anonymt plantede ryktene i saken. Det gjør meg lei, fordi jeg finner dem misvisende. Jeg har ikke fått inntrykk av at jeg skulle ha verken en hel eller halv spillergruppe imot meg, absolutt ikke.

Dette er utdrag fra hva Bendtner skrev eposten til Adressa.


Kåre Ingebrigtsen skjønner ikke Bendtner-vrakingen

Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen sier han føler med klubbens stjernespiss Nicklas Bendtner som sliter med manglende spilletid i RBK.

  

Bendtner ikke med i RBK-troppen

Stjernespiss Nicklas Bendtner (31) er ikke en del av Rosenborg-troppen som skal møte Lillestrøm lørdag.