– Fordommene mine forsvant fullstendig

E-sportslærerne fra Tiller knuser fordommene mot «gaming». En av dem som har latt seg overbevise er organisasjonssjefen i Trøndelag idrettskrets.

Stort: E-sporten vokser seg bare større og større. I de største spillene finnes det premiepotter på flere hundre millioner kroner. Det amerikanske spillutviklingsselskapet Epic Games vil i 2019 utbetale rett i underkant av en milliard norske kroner i konkurransepenger for spillet Fortnite alene. På bildet er ungdommer samlet under X Meeting Point på Hellerudsletta. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

Sport

Verdal: – Jeg har tre barn og har vært fokusert på restriksjoner mot for mye PC og videospill. Da jeg skulle få et innblikk i hva E-sport er for noe, var jeg rimelig bestemt på hva jeg kom til å møte. Jeg var egentlig sikker. Jeg ble likevel overtalt til å delta. Da jeg kom dit var fordommene mine likedan. Da de begynte å prate ble jeg usikker, så begynte Alexander Hole fra Tiller videregående skole å prate, og fordommene mine forsvant fullstendig.