Nå kan du få sjansen til å knuse Fortnite-stjernene

Fortnite-stjernene Joachim «Noobwork» Haraldsen og Jacob «Sieba» Christoffersen kjører Lånkebanen mot de beste Dirt-spillerne.

Populær: Youtuberen «Noobwork» kommer til Stjørdal sammen med Jacob «Sieba» Christoffersen for å duellere mot ungdom fredag ettermiddag. Her fra et besøk på Amfi Steinkjer i forbindelse med Turnéteatrets oppsetning «Noob» i fjor høst.   Foto: Fredrik Mandal

Sport

Det er snakk om bilspillet Dirt 2.0 – og det er Lånkebanen som skal kjøres. Fredag får HellRX besøk av E-sport stjernene i N47, representert ved Jacob «Sieba» Christoffersen og teamsjef Joachim «Noobwork» Haraldsen. De skal møte Stjørdalsungdommen til duell i den digitale verden, og dette skjer i gata mellom Torgkvartalet og Kimen fredag fra klokken 15.00, i forkant av kick off.

– Vi er utrolig stolte over å få besøk av gutta i N47, og at vi klarer å skape noe eget for ungdommen ned i sentrum før VM-helgen braker i gang, sier Jan Tore Brustad som er ansvarlig for fredagens VM-vorspiel i sentrum i en pressemelding.


– Fordommene mine forsvant fullstendig

E-sportslærerne fra Tiller knuser fordommene mot «gaming». En av dem som har latt seg overbevise er organisasjonssjefen i Trøndelag idrettskrets.


Finaleduell

«Sieba» og «Noobwork» er mest kjent for sine prestasjoner i spillet Fortnite.

– De er dagens ungdoms aller største helter, og e-sport er i en enorm vekst. At vi nå kan kombinere dette med real life action synes vi er veldig kult, sier Brustad.


Tores VM-tips: styr unna rømmegrøt lørdag!

Tore Kristoffersen tar med seg publikum på fartstur i 0–100 kilometer i timen på 2,5 sekunder.

Se video:

Slik er det å kjøre VM-rallycross på Lånkebanen

Se video av hvordan det er fra innsiden av bilen mens den kjører rundt på Lånkebanen.


Det vil bygges fire rigger med ratt og pedaler, og her vil det handle om beste rundetid på Lånkebanen. De best kvalifiserte vil få møte gutta fra N47 til en finaleduell, hvor vinneren blir premiert. Stjørdalingen Stian W. Helgesen og hans firma Designer Pilots bistår med alt det tekniske for konkurransen.

– Vi inviterer til en forhåndspåmelding på nett, og deretter sette en grid som skal kjøre kvalifisering. De tre beste møter så N47-gutta i en finale der helgens første vinner skal kåres, forteller Brustad.


– Trening og kosthold er viktig om du skal bli god i dataspill

Det sa Youtube-stjernen Noobwork da han møtte rundt 500 ivrige tilskuere på Amfi Steinkjer tirsdag ettermiddag.

Norges største gamer kommer til Steinkjer

«Noobwork» på Amfi tirsdag.


Skal få sitte på rallycrossbil

I tillegg skal gamergutta få ta spranget ut fra den komfortable spillstolen og ut i virkelighetens supercar. Før N47 gutta skal i konkurranse i sentrum, mønstrer de på Lånkebanen, hvor de er invitert til å sitte på med en Supercar på formiddagen. Laget N47 er sponset av medie- og teknologiselskapet Zedge, hvor gründeren er Lånke-mannen Tom Arnøy.

– Det er ikke langt mellom gaming og real life, og når gutta vil stille opp å være med på litt moro i min region er det klart vi må få til en slik event, sier han i pressemeldingen.


VM-stjernen spår tidenes action på Lånkebanen

Andreas Bakkerud tror årets VM-runder i rallycross blir jevnere, inneholde flere overraskel- semomenter og ikke minst ha mer villmannskjøring.


Brenner for gaming

Joachim «Noobwork» Haraldsen var i fjor høst i Trøndelag i forbindelse med promoteringen av teaterstykket «Noob» av Turneteatret i Trøndelag. Der møtte flere hundre unge spillere opp for å få et glimt av forbildet. Han er en av Norges mest populære Youtubere, og har i dag over to millioner seere i måneden og nesten 190.000 faste abonnenter-

– Jeg startet den norskspråklige YouTube-kanalen min «Noobwork» for å gjøre norsk gaming mer legitimt. Nå ønsker jeg gjennom Octagon å gjøre det samme for norsk e-sport. Jeg brenner for det norske gaming- og e-sportsmiljøet, og ønsker å bidra til å bygge opp dette i Norge, har Joachim Haraldsen tidligere uttalt til Kampanje.

Får sitte på: Jacob «Sieba» Christoffersen (bildet) og «Noobwork» er invitert til å sitte på en supercar fredag formiddag.  Foto: Zedge