Cupbombene smalt: Fire eliteserielag slått ut i 3. runde

Vålerenga, Sarpsborg, Strømsgodset og Lillestrøm ble alle slått ut av cupen i 3. runde onsdag på en kveld full av overraskelser.

NM i fotball: Rosenborgs keeper Arild Østbø får hjelp etter skade fra kampen Ull/Kisa - Rosenborg på Jessheim stadion.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sport

Eliteserielagene ble slått ut i tur og orden av Bærum, Tromsdalen, Fram Larvik og Strømmen.

Et sykdomsplaget Rosenborg-lag slet på sin side lenge mot 1. divisjonslaget Ull/Kisa og måtte ha ekstraomganger for å sikre avansementet til 4. runde.

Ekstraomganger

Rosenborg har våknet etter en trøblete start på sesongen, men i cupkampen mot Ull/Kisa fikk trønderne trøbbel. Tidligere RBK-spiller Ole Kristian Langås sendte vertene i ledelsen, og da så det stygt ut for RBK.

David Akintola utliknet imidlertid til 1-1, og i ekstraomgangene ble Samuel Adegbenro matchvinner for mannskapet til Eirik Horneland. På tampen fikk RBK midtbanespiller Anders Konradsen utvist.

Ranheim, Viking, Kristiansund, Brann og Mjøndalen gikk på sin side alle videre.

Ranheim vant enkelt 3-0 på bortebane mot Skeid i Oslo, Viking vant 2-1 borte i lokaloppgjøret mot Sandnes Ulf og Kristiansund slo Levanger komfortabelt 3-1 på bortebane. Mjøndalen måtte jobbe hardt, men vant 1-0 mot 2. divisjonslaget Grorud.

Brann havnet bakpå borte mot Sogndal, men to raske scoringer før pause sørget for at bergenserne også er blant lagene som er klare for 4. runde.

Bærum snudde

Den største overraskelsen kom i Bærum, der hjemmelaget sto for en sensasjonell snuoperasjon mot Vålerenga. 2.-divisjonslaget lå under 0-2, men vant til slutt 5-3 og er klare for 4. runde.

Det så ut til at alt skulle gå helt etter planen for Vålerenga borte mot 2. divisjonslaget Bærum. Aron Dønnum og Chidera Ejuke sendte Oslo-laget opp i 2-0. Det tok ikke imidlertid motet fra hjemmelaget. I tur og orden ble kampen snudd til 5-3-seier.

En annen kjempeoverraskelse kom i nord. Tromsdalen har ennå ikke vunnet på neste øverste nivå, og det så helsvart ut da Lasse Berg Johnsen ble utvist for hjemmelaget. Men vertene kriget Sarpsborg ut av stilen, og etter en time avgjorde Tomas Kristoffersen for hjemmelaget. 1-0 betydde at nok et eliteserielag er ute.

Fram Larvik fra 2. divisjon slo ut Start i forrige runde. Onsdag var det Strømsgodset som måtte takke for seg etter en tur til Vestfold. Gjestene tok en tidlig ledelse, men et selvmål og en straffescoring av Sindre Osestad sørget for en ny Fram-overraskelse.

Også cupvinneren fra 2017, Lillestrøm, måtte gi tapt onsdag. De tapte 1-0 i lokaloppgjøret mot Strømmen. Matchvinner ble Sivert Stenseth Gussiås.