RBK enkelt videre i CL-kvalifiseringen

Rosenborg tok en tidlig ledelse, og vant til slutt 4-0 over Linfield på hjemmebane. Sammenlagt ble det i første Mesterliga-kvalifiseringsrunde 6-0 over det nordirske laget.

MÅLTYV: 1-0 av Rosenborgs Anders Konradsen i mesterligakvalifiseringskampen mellom Rosenborg og Linfield på Lerkendal.  Foto: Ole Martin Wold/ NTB Scanpix

Sport

TRONDHEIM: Rosenborg hadde lagt et godt grunnlag i bortemøtet på Windsor Park, hvor de vant 2-0 og sjelden ble truet av nordirene. Etter onsdagens svært enkle seier på Lerkendal gjenstår tre kvalifiseringsrunder før Eirik Hornelands menn eventuelt kan ta fatt på gruppespillet i mesterligaen.

Rosenborg åpnet kampen best og fikk nettkjenning allerede etter to minutter da Birger Meling fant hodet til formspiller Alexander Søderlund. Lysluggen ble korrekt avvinket for offside.

Åpningsmålet kom etter 20 minutter ved Anders Konradsen. Den tidligere Frankrike-proffen headet ballen i mål etter et godt slått hjørnespark fra jubilanten Vegard Eggen Hedenstad. 28-åringen noterte seg for sin 100. kamp for Rosenborg.

Med kaptein Mike Jensen hvilende på benken, benyttet Konradsen virkelig sjansen til å vise seg fram. Fem minutter etter hvilen fikk han stå umarkert inne i feltet og banket inn et innlegg fra Pål André Helland.

Spillesugen Helland på scoringslisten

Helland holdt på å øke til 3-0 på et frispark etter 63 minutter. Kantspilleren, som ikke har spilt fra start siden han ble utvist i cupen mot Aalesund, limte ballen i tverrliggeren. Etter 69 minutter var Helland på farten igjen – og denne gangen ble det en tellende involvering.

29-åringen satte press på gjestenes unge keeper Gareth Deane. I panikk slo han en svak pasning til høyrebacken sin, som ble presset til å gjøre en feil av Gjermund Åsen. Han fant i sin tur kamerat Helland foran mål. Avslutningen gikk rett på Dean som rykket ut, men lite kunne han gjøre med returen. Den headet innbytter David Akintola i det åpne målet til 3-0.

Fem minutter før slutt var rollene byttet om da Akintola spilte fri Helland foran mål. Dermed fastsatte en spillesugen Pål André Helland sluttresultatet til 4-0.