Norge ute av G19-EM etter sjansesløseri

Norge tapte 0-1 mot Frankrike i den avgjørende gruppespillskampen i G19-EM søndag kveld og er dermed ute av turneringen.

Edvard Sandvik Tagseth & Co er ute av EM.   Foto: Thomas Brekke Sæteren

Sport

Frankrike var allerede klare for semifinalen i Armenia etter to enkle seire mot Irland og Tsjekkia.

Trener Lionel Rouxel valgte derfor å rullere på laget ved å bytte ut hele ni mann. Det ga fornyet håp til det norske laget som måtte score dersom det ble mål i den andre kampen i gruppen. Irland scoret mot Tsjekkia, men det maktet aldri de norske ungguttene i sin kamp.

I stedet var det Frankrike som vant 1-0 etter scoring av Toulouse-spiller Nathan Ngoumou. Midtbanespilleren ble spilt fri av Maxence Caqueret og banket ballen knallhardt opp i nettaket.

– Klart det er surt å tape når vi hadde en mulighet. Frankrike er et godt lag, men vi ga dem god kamp og skapte sjanser. På 0-0 hadde vi muligheter til å få den scoringen vi trengte for å få en seier, men det ble tøft til slutt. Vi prøvde alt vi kunne, sa landslagssjef Gunnar Halle i et intervju på NFFs twitter-konto etter kampen.

Dermed er EM over for Norge. De fikk to poeng og ble nummer tre i sin pulje. Irland følger Frankrike videre etter 2-1-seier over Tsjekkia.


Nytt poengtap for Norge i G19-EM i fotball

Nok en gang ble det stang ut for Norges fotballjuniorer i G19-EM. Tross store sjanser ble det kun 0-0 og ett poeng mot Tsjekkia torsdag kveld.

  

Strand Larsen brant tre store

Jørgen Strand Larsen, som var et stolpetreff unna å sikre tre poeng for Norge mot Tsjekkia, hadde ikke marginene med seg søndag. Sarpsborg-spissen fikk tre enorme muligheter til å skape balanse i regnskapet.

Først ble han lekkert spilt gjennom av spissmakker Erik Botheim, men med en for liten skostørrelse fikk han ikke styrt ballen på mål. To minutter etterpå fikk han en gratismulighet av den franske kapteinen Claudio Gomes som spilte ballen rett til Strand Larsen på elleve meter.

Men det hjalp lite da den høyeste spissen ikke traff mål alene med keeper. Ei heller skulle han klare det i det 69. minutt da Botheim fant pannebrasken hans med et flott innlegg. Upresset ble headingen svak.


Peder fra Røra sørger for at Tagseth & Co yter maks i EM

For sju år siden fikk Peder Lindsetmo fra Røra beskjed om at det bare var glemme å få seg en jobb innen idretten. Nå har 26-åringen fra Røra drømmejobben.

  

Tagseth: – Målet mitt er å vinne EM-sluttspillet

Edvard Sandvik Tagseth har fortsatt til gode å velge sin neste klubb, men med flagget på brystet vil ikke frostingen la seg påvirke av speiderfylte tribuner: – Vi kan slå hvem som helst.


Norsk skremmeskudd

Også før pause hadde Norge skapt fine muligheter. Først da Ola Solbakken spilte fri Jørgen Strand Larsen i det 38. minutt. Sarpsborg 08-spissen ble hardt presset av to franskmenn, og fikk aldri avsluttet skikkelig.

På overtid i første omgang vinket de norske spillerne febrilsk med armene da den franske keeperen Gillaume Dietsch glapp ballen etter en corner. Nordmennene mente klart og tydelig at sisteskansen hentet ballen når den var over streken.

Det kunne verken dommer eller assistentdommer se, som med det vinket spillet videre og kort tid etterpå blåste av for pause.


Slik vil Horneland overbevise Tagseth om å velge RBK

Selv merket Edvard Sandvik Tagseth at nivået på treningen er høyere enn hva han er vant med fra Liverpool.