Solskjær-utfordring i europaligaen: Midtsjø og «farlig» kunstgressbane neste

AZ Alkmaars Fredrik Midtsjø kan skape nye bekymringer for Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Jonas Svensson soner for rødt kort i europaligaen.

UTFORDRING: Fredrik Midtsjø og AZ Alkmaar er neste utfordring for Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sport

Paul Pogba er ikke med i troppen til United. - Han trenger ytterligere hvile og behandling for fotskaden han pådro seg mot Southampton i august, skriver klubben.

David de Gea, Marcus Rashford og Harry Maguire reiste alle til Nederland onsdag, men de starter høyst trolig på benken.

Torsdagens kamp går på det flere har kalt «Nederlands verste kunstgressbane». Underlaget skal være ganske brutalt for kroppen, og det er planlagt fjernet etter denne sesongen til fordel for en vanlig gressmatte.

Banen kan spille inn på Solskjærs laguttak. Nordmannen har fortsatt noen usikre spillere i tillegg til Luke Shaw og Anthony Martial som ikke er aktuelle.

Oppgjøret er lagt til ADO Den Haags hjemmebane seks og en halv mil sør for Alkmaar. Grunnen er at deler av taket på Alkmaars hjemmebane blåste ned for noen måneder siden. Den skaden er ikke utbedret.


Svensson så rødt da AZ Alkmaar tok sterkt bortepoeng

Jonas Svensson fikk direkte rødt kort etter halvtimen i borteoppgjøret mot Partizan Beograd. AZ fikk likevel med seg et sterkt borteresultat. Kampen endte 2-2.

 

Fredrik Midtsjøs lagkompis Jonas Svensson går glipp av kampen. Han soner karantene etter en utvisning i bortemøtet mot Partizan (2-2) tidligere i høst. Trønderen felte en motstander som sistemann i 1.-omgangen, og da var det ingen vei utenom et direkte rødt kort.

Solskjær er i gang med en renovering av United-stallen, og det satses på unge spillere. Det har bidratt til så varierende resultater at klubben opplever sin verste start i serien på 30 år.

United slo Astana 1-0 hjemme i den første kampen i europaligaen i høst. Søndag spiller United ny bortekamp. Denne gangen mot Newcastle i Premier League.


Lagerbäck: – Må ha full pott for være sikre

Landslagssjef Lars Lagerbäck er klar på at Norge må ha minst fire poeng i kampene mot Spania og Romania for å bevare spenningen i EM-kvalifiseringen.