Pengeaksjonene redder de lokale fotballklubbene

Så å si samtlige fotballklubber i Nord-Trøndelag har det tøft økonomisk. I høst har folket bidratt med nesten én million kroner inn i klubbkassene.

TAKKER FOR STØTTEN Levanger Fotballklubb kan juble over den store støtten de har fått gjennom «Vi-bryr-oss-kampen». Klubben kan få inn over 400.000 kroner hvis det dukker opp 1.000 tilskuere i lørdagens lokaloppgjør mot Stjørdals-Blink.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Sport

«Vi-bryr-oss-kampen» har blitt et kjent konsept for fotballtilhengerne i Trøndelag. Her utfordres næringslivet og privatpersoner til å gi X antall kroner per publikummer (opp til tusen tilskuere). Det var Ranheim som først satte i gang et slikt økonomiprosjekt i Trøndelag. I etterkant har flere lokale fotballklubber kastet seg på bølgen. I løpet av 2019-sesongen har fotballklubbene Verdal, Steinkjer, Stjørdals-Blink, IL Aasguten og Levanger kjørt en lignende kampanje.