Tagseth får ros etter debuten: – En utrolig spennende spiller

Rosenborg levert en meget svak forestilling i europaligaen på Lerkendal torsdag. De ble feid av banen av PSV med 1-4. Men én spiller har fått ros etter tapet.

Edvard Tagseth fikk sin RBK-debut mot PSV torsdag.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

Han heter Edvard Sandvik Tagseth, er 18 år og fikk sin debut for trønderne da han kom inn etter 79 minutter.

Tagseth bidro med spilleglede og gjorde en god figur på det drøyt kvarter lange innhoppet. Han hadde mye ball i beina og var med på å skape en del farligheter på tampen.

Unggutten gikk til Liverpool som 14-åring, i august 2015. Han spilte på ungdomsakademiet til klubben og hadde blant annet Steven Gerrard som trener.

I august i år skrev 2001-modellen under for Rosenborg, og torsdag fikk han sin etterlengtede debut. Han kom inn på venstreback etter at Anders Trondsen måtte ga av med skade. Birger Meling startet som høyreback etter at Vegar Eggen Hedenstad og Yann-Erik de Lanlay begge var syke.

Jensen roser Tagseth

Det gode innhoppet til Tagseth ble lagt merke til. Kaptein Mike Jensen var full av lovord om 18-åringen etter kampen.

– Han gjør det veldig bra når han kommer inn. Og han ser god ut, men det har han gjort lenge. Han er en utrolig spennende spiller. Så han får vi forhåpentligvis se masse av i fremtiden. Han kan bli så god han vil, sier han til TV 2.

– Så fremtiden ser lys ut?

– Det gjør den garantert.

Tagseth selv var storfornøyd med å få debuten for RBK.

– Det var kjempeartig å få debuten, men det er med en litt blandet følelse ettersom vi tapte 4-1. Men artig med debut, sier han til Trønder-Avisa.

Også midtstopper Even Hovland likte det han så.

– Edvard har kommet inn, og vi ser at det er en god fotballspiller. Han kom innpå i dag og gjorde det bra. Jeg gleder meg til fortsettelsen, det tror jeg han også gjør. Jeg vet ikke hvilken posisjon han skal spille i, han kom inn som venstreback i dag. Vi får se, men han er en god fotballspiller som kan bli bra for fremtiden., sier Hovland.