Ranheim sendt til bunnplass

Sarpsborg kunne endelig juble for en trepoenger etter at Ranheim ble slått 2-0 i bunnoppgjøret i Trondheim, og laget overlot bunnplassen til trønderne.

Ranheim havner nederst på tabellen etter søndagens møte med Sarpsborg08. Ranheims Mushaga Bakenga og Joachim Thomassen(tv) er i tøff duell under eliteseriekampen på Extra Arena i Trondheim.  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sport

Sarpsborg klatret også forbi Mjøndalen og Strømsgodset til trygg plass i den jevne nedrykksstriden. Det skiller bare to poeng mellom de fire siste på tabellen.

Det ble et klassisk bunnoppgjør mellom jumbo og nestjumbo, men Sarpsborg avgjorde med mål av Kristoffer Larsen og Magnar Ødegaard mål i hver sin omgang.

Det var hjemmelaget som var friskest fra start. Olaus Skarsem hadde et godt forsøk hvor han forsøkte å skru ballen i krysset, men forsøket endte like utenfor.

Kort etter var det Alexander Foosnes som forsøkte seg med et lavt skudd fra skrå vinkel. Sarpsborg-målvakten Alexandre Letellier mistet ballen, men forsvaret fikk avklart.

Etter en snau halvtime kom kampens første scoring. Mot spillets gang klarte Kristoffer Larsen få det rommet han trengte inne i feltet. Han fikk god tid til å sikte og skrudde ballen utenfor Even Barlis rekkevidde til 1-0.

– Jeg traff godt, sa Larsen til Eurosport i pausen.

– Alle trepoengere er gull verdt om dagen. Vi trengte denne, sa Geir Bakke til Eurosport etter kampen.

Magnar Ødegaard roet nervene på Sarpsborg-benken da han etter en drøy times spill sendte laget sitt opp i 2-0-ledelse. Han styrte inn en corner med ryggen/skulderblad etter timen spilt.

– Det er tungt å begynne å oppsummere dette nå. Vi gjør en bra første omgang og skaper trykk på dem. Så scorer de på sin første sjanse. Det er typisk, sa Ranheim-kaptein Mads Reginiussen.