Trønder-Avisa kårer våre 100 største idrettshelter:

Historisk stjernekamp

Hvordan vekter du en idrettskarriere mot en annen? Og hvilke kriterier skal du bruke for å rangere en kombinertløper mot en fotballspiller?

Olympier: Oskar Midtlyng fra Skatval deltok i sommer-OL 1928 og ble nummer 28. Hans klubbrekorder i 1920-årene i lengde, tresteg, spydkast og tikamp ble stående frem til 1980.  Foto: Eirik Sundvor / Trondheim Byarkiv

Sport

Fra i dag av går Trønder-Avisa i gang med å presentere det vi mener er de 100 største nordtrønderske idrettsheltene de siste 100 årene. Det skjer som følge av at Nord-Trøndelag idrettskrets fyller 100 år, og det gir oss som «fylkesavis» en god mulighet til både å oppsummere og løfte fram de mange gode idrettsutøverne vi har og har hatt. For det er slettes ikke få. På mange måter kan vi si at lista er for kort, at sikkert flere skulle fått en plass der, men det er likevel hensiktsmessig med klare rammer.