Gunnhild (56) fikk velfortjent ildsjel-pris

Gunnhild Kaldahl har vært en drivkraft i Namdalseid-idretten i mange år. 56-åringen ble historisk da hun fredag kveld mottok en velfortjent ildsjelpris i Trondheim.

HEDER: Gunnhild Kaldahl var en av mange nordtrøndere som fikk heder på den trønderske idrettsgallaen. Storkommunens ordfører Arnhild Holstad syntes det var fortjent.  Foto: Svein Halvor Moe

Sport

TRONDHEIM: Det mangeårige organisasjonsmennesket ble nemlig den siste i Namdalseid kommune som fikk denne prisen.

Fra og med neste år så er eidbyggene en del av den nye storkommunen som kommer til å ha hovedsete i Namsos. Det skjer også store endringer på anleggsfronten som vil få stor betydning for idretten i bygda.


Disse er nominert til idrettens Ildsjel-pris i Trøndelag

Idrettens hederskveld blir arrangert for tiende gang 1. november. Da skal årets trønderske ildsjel kåres, og nesten alle nominerte er nå klare.

 

Ny skole - ny hall

I løpet av kort tid så tar Kaldahl og sambygdingene i bruk både en ny skole og ikke minst en ny idrettshall som har vært svært etterlengtet.

 For de aller fleste kommunene i Trøndelag har hatt idrettshaller i mange år.

- Jeg må innrømme at jeg ble både glad og overrasket da jeg fikk høre at jeg skulle få denne utmerkelsen. Spesielt ettersom jeg har vært mindre aktiv de to-tre siste årene. Jeg og mannen har hatt et mantra om at minst en av oss skulle stille opp dersom det kom forespørsel om å bidra. I hvert fall de gangene det kom henvendelser i forhold til de aktivitetene hvor ungene var med. Det føler jeg at vi har gjort. Jeg er den som har vært mest aktiv på trener, lagleder og styrefronten. Men jeg føler jeg må dele denne prisen med mannen, sier hun.

Håvard har stilt opp

Gunnhild Kaldahl er tydelig på at det hadde blitt vanskelig å ta på seg så mange verv om det ikke hadde vært for den gode støttespilleren på hjemmebane.

Det har blitt mer på hennes bedre halvdel Håvard Stenseth som følge av at hun har engasjert seg på så mange plan.

Gunnhild går langt i å antyde at også Stenseth har en betydelig andel i prisen hun fikk utdelt i forbindelse med det flotte arrangementet i trønderhovedstaden.

Det energiske skolemennesket har ikke bare tatt på seg oppdrag der hvor døtrene Christel (30) Vilde (27) og Eirin (20) har deltatt.

 Andre grupper har også dratt nytte av arbeidskapasiteten og gjennomføringsevnen til Kaldahl. Hun satt i fire år i skigruppas styre selv om hun ikke hadde unger som var med. Korps og andre lag og foreninger utenom idretten har også trukket veksler på den ferske prisvinneren. Gunnhild er ærlig på at det er stas å få en slik pris selv om det aldri har vært motivasjonen for å gjøre en stor frivillig innsats.

Har vært et samfunnsoppdrag

- Jeg syns det er artig at jobben jeg har lagt ned blir verdsatt. Jeg og Håvard har sett på dette som et samfunnsoppdrag. Vi har engasjert oss fordi vi ønsker det skal være bra å bo i Namdalsid og at ungene her skal ha tilbud om gode fritidsaktiviteter selv om de bor på et mindre sted. Det har på «eidet» som mange andre steder vært en tendens til at det er de samme som blir spurt om å ta på seg treneroppgaver og verv. Jeg er opptatt av at vi må spørre alle ettersom de aller fleste har et eller annet å bidra med, sier Kaldahl som nok også kommer til å engasjere seg i fortsettelsen.