Suksesstreneren ble hyllet: – Det er utøvernes fortjeneste at jeg får denne prisen

Eirik Myhr Nossum har fått frem flere OL og VM-vinnere i langrenn. Det til tross for at topptreneren fra Inderøy bare er 34 år gammel. Fredag kveld ble han som en av to utropt som «årets trener» på Trøndersk Idrettsgalla.

ÅRETS TRENER: Eirik Myhr Nossum fikk en av to trenerpriser som ble delt ut på Trøndersk Idrettsgalla.  Foto: Svein Halvor Moe

Sport

TRONDHEIM: – Jeg har ikke glemt hvor jeg kommer fra og setter umåtelig stor pris på denne utmerkelsen. Selv om det ikke er priser og utmerkelser som er drivkraften for at jeg er trener. Det er utøvernes fortjeneste at jeg får denne. Min oppgave er å legge forholdene til rette for at flest mulig kan prestere. Jeg må innrømme at det kan være utfordrende å få åtte individualister til å fungere sammen. Men det har gått utrolig bra. Guttene har gjort hverandre gode og jeg tror det er noe av nøkkelen til at vi presterte så bra som vi gjorde i VM, sa Eirik Myhr Nossum etter at han mottok prisen som Årets trener under Trøndelags Idrettskrets hederskveld fredag.