Midtsjø og Svensson med i den norske troppen mot Færøyene og Malta

Ingen store overraskelser da landslagslagssjef Lars Lagerbäck presenterte troppen.

På samling: Nordtrønderne Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sport

Erling Braut Haaland er tilbake i Norges landslagstropp i fotball etter å ha mistet oktoberkampene med en strekk. Martin Ødegaard er også med tross sin skade. Ødegaard måtte stå over da høytflygende Real Sociedad søndag vant toppkampen mot Granada 2–1 på bortebane. Årsaken var en stygg takling i kampen mot Celta en uke tidligere.

Norge er ubeseiret i sine sju siste EM-kvalifiseringskamper, men det har blitt for mange uavgjorte og håpet om å sikre EM-plass gjennom kvalifiseringen er i praksis ute.

– Teoretisk sjanse

– Det trigger oss at vi er ubeseiret i de siste sju kampene og at spillerne har vokst hele tiden. Vi har vært bra, men ikke gode nok. Tabellen lyver ikke, slo Lagerbäck fast.

Norge møter Færøyene hjemme fredag 15. november og Malta borte tre dager senere. Lagerbäcks lag har fortsatt en teoretisk sjanse til å klatre til 2.-plass i gruppe F og bli EM-klar allerede i høst, men det forutsetter blant annet at Sverige taper hjemme for Færøyene og er dermed helt urealistisk.

– Vi har en teoretisk sjanse, og vi skal gå for seks poeng. Vi må gjøre to 100 prosents prestasjoner. Det er viktig også for FIFA-rankingen med tanke på framtidig VM-kvalifisering, sa Lagerbäck.

I praksis går veien til EM-sluttspill om nasjonsligaomspillet i mars, med semifinale og eventuelt finale. Det er svært sannsynlig at Norge spiller semifinale mot Serbia på Ullevaal.

Troppen:

Keepere: Rune Jarstein, Ørjan Nyland og Sten Grytebust.

Forsvar: Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami, Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Tore Reginiussen, Sigurd Rosted, Jonas Svensson, Birger Meling.

Midtbane: Sander Berge, Mats Møller Dæhli, Mohamed Elyounoussi, Iver Fossum, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Mathias Normann, Ole Kristian Selnæs og Martin Ødegaard.

Angrep: Tarik Elyounoussi, Joshua King, Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth.

Treneren om Svensson-skade: – Vi må se hvor alvorlig den er

Jonas Svensson har storspilt for AZ Alkmaar den siste tiden, men fredag forlot han klubbens trening med skade.

 

Svensson scoret da AZ knuste topplag

AZ Alkmaar smadret PSV på Philips stadion søndag ettermiddag.