Andreas Bakkerud vant VM-sølv i rallycross

Norske Andreas Bakkerud nådde akkurat ikke opp i finalen og endte bak svenske Timmy Hansen totalt i kampen om VM-gull i rallycross.

  Foto: Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Sport

Bare ett poeng skilte Andreas Bakkerud og Timmy Hansen før avslutningsløpet i Sør-Afrika. Begge vant sine semifinaler og kom til finalen. Der kunne Bakkerud endt opp med VM-gull dersom han vant løpet, selv om svenske Hansen ledet med to poeng.

Bakkerud var raskest fra start og tok ledelsen, men det var til slutt finske Niclas Grönholm som endte opp med å vinne finalen. Bakkerud kom på 2. plass, foran rivalen Timmy Hansen på 4. plass, men det var likevel ikke nok til å vinne VM-gull.

– Jeg er i sjokk, uttalte Hansen etter at triumfen var et faktum.

Petter Solberg er fortsatt eneste nordmann som har vunnet VM i rallycross. I tillegg til å vinne i rally i 2003, vant Solberg VM i rallycross individuelt i 2014 og 2015. Bakkerud var lærling på verkstedet til Petter Solberg for åtte år siden, men klarte ikke helt å følge i sitt forbildes fotspor.


Fra skjebnemøte i Oslo uten lovnader om støtte

Hell RX har per dags dato null kroner i statlig støtte. – Det er en aktuell utgang at man ikke ser seg i stand til å bygge videre på prosjektet, sier styreleder Thomas Lidal Jamne.

  

VM-festen på Lånkebanen kan være historie. Et møte i Oslo kan redde VM på norsk jord

Uten tilskudd fra staten blir det ikke noe rallycross-VM på Lånkebanen neste år. 22. oktober blir nå en skjebnedato for Hell RX AS.