Liten feil ødela for Jansrud - Saugestad langt bak

Stian Saugestad endte på 42, plass, mens Kjetil Jansrud ble beste nordmann på 8. plass i utfor i Lake Louise.

Thomas Dressen of Germany skis down the course during the men's World Cup downhill ski race in Lake Louise, Alberta, Canada, on Saturday, Nov. 30, 2019. (Frank Gunn/The Canadian Press via AP)  Foto: (Frank Gunn/The Canadian Press via AP)

Sport

Kjetil Jansrud ledet på vinneren ved de tre første mellomtidene, men gjorde feil i nederste del av løypa og måtte nøye seg med 8.-plass i utfor i Lake Louise.

Den norske verdensmesteren i disiplinen imponerte øverst i løypa i sprengkulda i Canada, der det var rundt 20 kuldegrader da rennet ble gjennomført. Han ledet ved passeringene etter 20, 33 og 52 sekunders kjøring, og var likt med lederen på den fjerde, men så skar det seg.


Stian Saugestad føler ikke press før verdenscupstarten

Stian må ikke bevise noe

Fallet i Bormio et er til-bakelagt kapittel. For nå vil Stian Saugestad være med på å prege renn med gode resultater.

 

Tysk seier

På nest siste mellomtid var han 41 hundredeler bak, og i mål skilte åtte tideler opp til Thomas Dressen. Jansrud var tilfreds med at han fikk fart på skiene i vinterens første fartsrenn.

– Dette var positivt. Jeg prøvde å gi gass og fikk gode svar. Når flyten er der, er farten der også, og det er digg, sa han til NRK.

– Samtidig er det slik at når det går så fort så skal det lite til før det ryker litt. Jeg fikk et lite slag på vei inn i «Gun Barrel» og ble dratt to-tre meter lenger ut enn jeg ville. Etter det følte jeg at farten gikk ned veldig mye.

Dressen kjørte med startnummer 13 inn til overraskende bestetid, to hundredeler foran italieneren Dominik Paris. Sveitserne Carlo Janka og Beat Feuz delte tredjeplassen, 26 hundredeler bak vinneren.


Saugestad får landslagstilbud likevel – fortsetter satsinga

En drøy måned etter at han ble vraket fra alpinlandslaget, er Stian Saugestad tatt inn i varmen igjen.

 

Aleksander Aamodt Kilde har slitt med matforgiftning i oppkjøringen til rennet og gjorde en stor feil langt nede i løypa på vei mot det som ble 12.-plass. Han var slått med 1,36 sekund.

– Jeg følte meg ganske klar og har ikke så mye å skylde på, selv om jeg mistet treningen i går der tidene var tre sekunder raskere enn første dag, sa Kilde til NRK.

– Jeg kom litt på etterskudd i henget og fikk en rotasjon så jeg nesten falt, men jeg er klar for super-G søndag.

Saugestad på 42. plass

Adrian Smiseth Sejersted på startnummer 21 ledet på den første mellomtiden, men tapte mye nedover i løypa og kjørte inn 2,43 sekund bak vinneren.

– Etter 20 sekunder glapp skien litt, og jeg mistet litt fart. Da tenkte jeg at jeg måtte gi på enda mer enn jeg hadde tenkt, og så kom jeg på etterskudd og tapte mye mer. Jeg er ikke veldig fornøyd med dette, men jeg får en ny sjanse søndag, sa Sejersted til NRK.

Stian Saugestad fra Grong startet som nummer 56 og havnet på plasseringen bak Sejersted. Saugestad ble nummer 42, 2.44 sekund bak vinneren.

Søndag kveld er det super-G på programmet.