Scoringsorgie i VM-åpningen

Heidi Løke og Norge herjet som ventet vilt med Cuba i håndball-VM. Det endte til slutt med 47-16-seier i mesterskapsstarten.

Marta Tomac og Kari Brattset Dale jubler under kampen mellom Norge og Cuba.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sport

- Godt å få unna åpningskampen, forteller Silje Waade etter kampen.

Og kampen ble nesten parodisk da Norge gikk fra 4-3 til 14-5 på få minutter. Da kastet cubanerne bort ballen omtrent hele tiden. Det ga mange norske kontringer, og de fleste endte i mål.

Sanna Solberg-Isaksen var hissigst i begynnelsen og fikk så følge av blant andre Camilla Herrem. I tillegg fikk Heidi Løke romslig med plass inne på streken. Hun scoret og scoret etter å ha startet kampen på benken.

Ved pause (25-9) var Norge akkurat på skjema til å bryte 50-målsgrensen. Det holdt ikke inn etter at scoringsrushet som vanlig falt noe i 2.-omgangen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson fikk gitt spilletid til mange i troppen. Det var det nyttigste i en kamp som ga påfyll til dem som mener at de ultrasvake nasjonene ikke hører hjemme i et VM.

- Jeg synes vi har god flyt begge veier. Det er flere lag som har slitt i åpningskampen, så vi er veldig fornøyd med måten vi spilte på, sier Waade.

Tøffere

Mandag møter Norge Slovenia. Det blir noe annet. Slovenerne overrasket ved å slå Nederland 32-26 søndag. Det gjør at Slovenia har to «ekstrapoeng» inne allerede og Norge-kampen på et vis kan bli en ytterligere bonus for dem.

Senere i mesterskapet skal Norge opp mot Serbia, Angola og Nederland.

I puljen Norge krysses mot i hovedrunden, startet Frankrike med tap 27-29 for Sør-Korea. Det betyr at hvis det norske laget går uten poengtap gjennom gruppespillet, vil Norge høyst sannsynlig ha minst to poengs forsprang på Frankrike før andre fase av VM.

Norge har vunnet VM tre ganger (1999, 2011 og 2015). De to siste gangene er titlene kommet med Hergeirsson som trener.

Blir det norsk gull i Japan, gir det også direkteplass i OL neste år.


PS. Keeper Andrea Austmo Pedersen, med mor fra Henning, kom inn i andre omgangen og fikk sin mesterskapsdebut for Norge. 25-åringen er fra Malvik og meldte foran årets sesongen overgang fra Byåsen til Vipers.

NORDTRØNDERNE: Andrea A Pedersen (Fra Malvik, men mor fra Henning) og Silje Waade (Stjørdal) spilte godt mot Cuba.   Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix