Norsk VM-utklassing mot Slovenia

Norge reiste seg mesterlig etter å ha vært i kne mot Slovenia i håndball-VM. Ingvild Bakkerud fikk sitt store gjennombrudd etter scoringsrush i 36-20-seieren.

GOD KAMP: Ingvild Bakkerud jubler under VM- kampen i håndball mellom Slovenia og Norge mandag.   Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sport

Kongsberg-jenta var meget sentral da Norge snudde kampen før pausen. Hun fortsatte å hamre inn mål i andreomgangen.

Den dominerte Norge helt. Prestasjonen var såpass solid at det fort kan bli fem norske seirer på fem kamper i puljespillet.

– Det har vært en drøm å få spille mesterskap for Norge helt siden jeg var liten. Forbildet mitt ble tidlig Gro Hammerseng, sa Bakkerud til NTB dagen før VM-start.

Slovenia har mange gode håndballspillere, men å løpe hjem i forsvar er ikke det de liker best. Marit Røsberg Jacobsen og Silje Waade utnyttet det og ordnet raskt 2-0-ledelse.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson satt opp en blokk med sine høyeste jenter (Kari Brattset Dale, Emilie Hegh Arntzen og Silje Waade) i midtforsvaret. Den fikk kjørt seg i starten mot Slovenias råsterke skyttere. Ana Gros blåste tidlig inn fire mål fra distanse i tillegg til en følsom lobb.

Flere norske tekniske feil i andre enden av banen bidro til at Slovenia snudde til 7-4-ledelse. Det ble til 8-5 etter at Tjasa Stanko fikk fritt leide for nær det norske målet.


Scoringsorgie i VM-åpningen

Heidi Løke og Norge herjet som ventet vilt med Cuba i håndball-VM. Det endte til slutt med 47-16-seier i mesterskapsstarten.

    

Slik spilles håndball-VM for kvinner

VM-sluttspillet håndball kvinner i Japan fra 30. november – 15. desember.


Uredd

Bakkerud styrte mye av scoringsproduksjonen da Norge overtok føringen. Mesterskapsdebutanten dro til med tre mål fra distanse på kort tid og sikret 12-11 til Norge.

Tross en litt rufsete omgang i angrep med for mange unødvendige balltap, ledet de norske jentene med et mål (13-12) ved pause.

Slovenia begynte å slite med uttellingen mot slutten av førsteomgangen. Trenden fortsatte i starten av den andre mot et aggressivt forsvar og en meget god keeper i Silje Solberg. Det utnyttet Norge til å løpe inn to kontringsmål og ta ledelsen 15-12.

Tre distanseskudd fra Bakkerud gikk også inn tidlig i omgangen, og så var Slovenia plutselig fem mål bak og i praksis ute av kampen.

Marit Røsberg Jacobsen var også i kjempeslag og scoret flest av alle de norske jentene.

Norge vant 36-20.

- Synes vi viser i første omgang at vi har mye å gå på. Vi hadde tolv tekniske feil, men ledet fortsatt med ett mål. I pausen bestemte vi oss for at det er vi som skal ha kontroll på kampen, og det viser vi i andreomgangen. Vi hadde færre feil og Slovenia ble kjempeslitne, sier Silje Waade til Trønder-Avisa via NTB.


LHK skapte unødvendig spenning hjemme mot Selbu

Levanger Håndballklubb måtte slite seg til en 26-24-seier hjemme mot Selbu etter å ha ledet med seks mål til pause.

 

Fordel

Norge vant 47-16 over i Cuba lørdag. Tirsdag møter det norske laget Serbia. Serberne mangler sin store stjerne Andrea Lekic (skadd) og er klart hemmet av det.

- Serbia blir spennende, og de er nok ikke noe dårligere enn Slovenia, sier Silje Waade.

Så avsluttes gruppespillet for Norge mot Angola (torsdag) og Nederland (fredag).

De tre beste fra puljen avanserer til hovedrunden. Skulle Norge vinne alle sine gruppekamper, er laget sikret å starte neste VM-fase med fire poeng.