Massiv tilskuerflukt fra Lerkendal

Rosenborg tapte nesten en firedel av tilskuerne i 2019 sammenlignet med året før. I Bergen og Stavanger kommer det imidlertid langt flere på fotballkampene.

GLISSENT: Rosenborgs Alexander Søderlund i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal stadion i november. Rosenborgs tilskuertall sank med nesten en firedel fra 2018 til 2019.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

Av klubbene i Eliteserien er det fortsatt Rosenborg som selger flest billetter. Men når sesongen oppsummeres, må klubbledelsen konstatere at gjennomsnittlig solgte billetter sank fra 16.000 i 2018 til 12.700 i 2019. Det representerer en nedgang på nesten 23 prosent.

For de to klubbene bak Rosenborg på tilskuertoppen er situasjonen mye lysere. Brann og Viking opplevde at henholdsvis 6 og 10 prosent flere kjøpte billett til hjemmekampene. Brann hadde dermed drøyt 11.000 tilskuere, mens Viking nådde 8661, viser tall fra Norsk Toppfotball.

Totalt solgte 16 eliteseriearenaene 1,4 millioner billetter i 2019-sesongen, noe som er en nedgang på 1,5 prosent. Snittet for alle kampene var på 5777.

Mens tilskuersituasjonen i Eliteserien er relativt stabil, er bildet atskillig mørkere for lagene i 1. divisjon. Der var nedgangen på 12 prosent sammenlignet med 2018-sesongen.

Start hadde flest hjemmetilskuere med 5200 i gjennomsnitt. I motsatt ende var det bare 174 som tok bryet med å møte opp på Tromsdalens hjemmekamper.


Nå blir det damelag i Verdal igjen

Verdal IL melder på et damelag i 4. divisjon neste år. Dette for å gi et tilbud til jenter som har lyst til å spille seniorfotball i Verdal.

 

Keeperkjempen med gladnyhet til LFK-fansen

Elias Hadaya skrev mandag under på en ny kontrakt med Levanger Fotballklubb.

 

Rønning om nedrykket: – Jeg skal aldri gjøre det igjen. Det er ikke noe artig!

Ranheims eliteserieeventyr er over. Ivar Sollie Rønning hadde en blytung mandag, men er klar på at han skal hjelpe klubben tilbake til eliten.