Iversen viste styrke i Lillehammer

Emil Iversen ble nummer tre på lørdagens skiathlon. Debutant Ole-Jørgen Bruvoll inne blant topp 20.

Hans Christer Holund (f.v.), Finlands Livo Niskanen, Johannes Høsflot Klæbo, og Emil Iversen under herrenes 30 km skiathlon på Birkebeiner skistadion i Lillehammer lørdag.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sport

LILLEHAMMER: Emil Iversen har som mål å vinne verdenscupen sammenlagt i vinter. 28-åringen fra Meråker fikk en meget god start i Ruka for to uker siden, og fortsatte å vise styrke under 30 kilometer med skibytte i Lillehammer lørdag.

Russiske Aleksandr Bolsjunov slo Hans Christer Holund i spurten, mens Iversen ble nummer tre. Trioen var nesten minuttet foran den neste gruppa i verdenscuprennet.

– Litt irritert

Iversen ga alt han hadde, men var tydelig stiv og sliten og måtte slippe Holund og Bolsjunov drøye kilometeren før slutt.

– Jeg er litt irritert nå. Jeg skulle gjerne ha vært litt piggere i dag. Det blir tøft i hele dag og jeg var sliten i 29 kilometer, sa en svært sliten Iversen til NRK etter løpet.

– Det var nære, men jeg er for dårlig trent. Man må bare gratulere de foran. Holund kunne sikkert ha gått i samme tempo hele dagen. Det er bare å hylle ham, sier 28-åringen.

Holund ble 2,2 sekunder bak russeren, mens Iversen var 7,9 sekunder bak.


Johaug ser til Klæbo og Stenseth i jakten på å bli enda bedre

Sammen med broren Karstein (27) har Therese Johaug (31) brukt videobilder av Johannes Høsflot Klæbo i jakten på nye, små sekunder.

 

Sterkt av Bruvoll

Johannes Høsflot Klæbo tok fjerdeplassen, Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe fulgte på de neste plassene.

Ole-Jørgen Bruvoll fra Lierne, som fikk sin verdenscupdebut lørdag, gikk inn til en imponerende 19.-plass.


Libygg får sin verdenscupdebut i helga

Emil Iversen, Ole Jørgen Bruvoll og Kathrine Harsem er tatt ut til verdenscuprennene på Lillehammer. Dette blir første gang Bruvoll får matche seg mot verdenseliten.

 

Finnen tok føringen

Det så lenge ut til å bli en ny maktkamp mellom Johannes Høsflot Klæbo, Iversen og Livo Niskanen på lørdagens fellesstart med skibytte. Men selv om mannen i gult startnummer og Niskanen klemte til fra start i klassisk stil, klarte de ikke noe å gjøre noe med verken Holund eller Bolsjunov i knallform.

Iversen og Klæbo var bra plassert hele veien, men på den andre runden klarte Niskanen å skaffe luke til nordmennene, da han klemte til i motbakken. Duoen klarte allikevel å hente inn forspranget i utforkjøringen.

Hele sju nordmenn holdt følge med Niskanen i front, da løperne nærmet seg 10 kilometer. Både Holund og Simen Hegstad Krüger viste seg fram. Duellantene i verdenscupen totalt, fra i fjor, kjempet identisk om verdenscuppoeng ved spurtpunktet da de passerte 11,6 kilometer.


Dette blir Iversens argeste konkurrenter i kampen om gul trøye

Emil Iversen er et av navnene som nevnes i kampen om den gule trøya. Før minitouren i Ruka trekker Meråkerbyggen fram det han tror blir sine argeste konkurrenter: – Vil til tider få juling.

 

Holund-show

Ved skibytte var det ni stykker i tetgruppa. Det var imidlertid Iversen som tok teten ut ifra stadion ved skibytte, tett etterfulgt av Klæbo og Niskanen.

Så viste Hans Christer Holund gode takter da han rykket fra og satt en støkk i resten av feltet rett etter skibytte. Både Niskanen og Klæbo så nordmannen kjøre ifra når kun Iversen og russiske Aleksandr Bolsjunov klarte å holde følge.

Ved neste passering var tet-trioen hele 27,5 foran gruppa bak, anført av Klæbo. Videre fortsatte trioen å øke forspranget og gruppa bak klarte ikke å svare.

I den siste motbakken måtte Iversen gi slipp da Holund og Bolsjunov rykket i fra, på toppen var nordmannen fem sekunder bak duoen i tet.

Like før mål rykket russeren fra nordmannen, og slo Holund på oppløpet.


Skikretsen svarer på penge-kritikken

Flere personer har den siste tiden oppfordret Nord-Trøndelag Skikrets til å ta mer fra pengebingen. Nå svarer lederen på kritikken.