Iversen gikk feil, ble disket og må starte sist på jaktstarten: – Elendig dag på mange måter

Emil Iversen gikk i mål til en 22. plass på lørdagens fristilrenn i Nove Mesto, men et par timer etter målgang ble det klart at Iversen er diskvalifisert fra løpet. 28-åringen gikk feil i løypa og må starte sist på søndagens jaktstart.

22 PLASS: Emil Iversen var tilbake i verdenscupsirkuset etter en liten sykdomsperiode.   Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Sport

Sykdom førte til at Emil Iversen måtte reise hjem fra Tour de Ski etter den 2. etappen. Lørdag var Varden-løperen tilbake i verdenscupsirkuset, da 15 kilometer fristil intervallstart sto på programmet i Nove Mesto.


Har ikke noe godt svar på sykdomsproblemene

I flere år har Emil Iversen slitt med sykdom i månedsskifte desember/januar. Skistjernen fra Meråker sliter med å finne årsaken til hvorfor det blir slik.

 

Ble disket

Forholdene i de tsjekkiske skogene favoriserte ikke Iversen. Snøbyger sørget for svært tungt føre, noe som førte til at Iversen aldri var med i tetsjiktet.

Iversen lå på 9. plass, 14,4 sekunder bak Bolsjunov etter 2,7 kilometer. Etter halvveis løp var Varden-løperen på 18. plass, 1.01,3 minutter bak.

Iversen gikk i mål til en 22. plass, 1.59,5 minutter bak Bolsjunov.

Et par timer etter målgang ble det klart av resultatlistene at Emil Iversen var diskvalifisert. 28-åringen hadde nemlig fått gult kort for å gå utenfor løypa. Ettersom han hadde ett gult kort fra før av, for en tjuvstart under sprinten i Ruka før jul, ble han diskvalifisert. Også Hans Christer Holund gikk feil og ble diskvalifisert.

–  Jeg gikk i feil korridor for lenge, så det gule kortet var riktig. Elendig dag på mange måter, så perfekt å avslutte med å få fjernet det gule kortet, skriver Emil Iversen i en sms til Trønder-Avisa, med en blunkesmiley på slutten.

Søndagens løp er jaktstart. Emil Iversen kommer til å starte sist av samtlige.

–  Jeg får noen kilometer på ski, men jeg vet ikke om jeg rekker å fullføre om jeg skal rekke flyet til Værnes, avslutter Iversen sms'en med.

Røthe på pallen

Den russiske verdenscuplederen smadret samtlige konkurrenter på 15-kilometeren. Bolsjunov ledet fra start til slutt og vant rennet 24,3 sekunder foran finske Iivo Niskanen. Sjur Røthe sørget for norsk pall. Han var 40 sekunder bak Bolsjunov.

Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til sitt beste resultat på en 15 kilometer intervallstart i fristil. Byåsen-løperen endte på sjuendeplass, 1.12,4 minutter bak Bolsjunov. Simen Hegstad Krüger ble nummer åtte. Didrik Tønseth ble nummer ti, 1.21,4 minutter bak Bolsjunov.

Thomas Hjalmar Westgård fra Steinkjer Skiklubb ble nummer 48, 3.29,4 minutter bak vinneren.

Søndag er det jaktstart 15 km i klassisk stil med utgangspunkt fra lørdagens resultatliste.