Norsk skuffelse i Wengen

Aleksander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud endte utenfor pallen i det klassiske utforrennet i Wengen. Hjemmehåpet Beat Feuz går mot seier.

VANT Hjemmefavoritten Beat Feuz går mot sin tredje seier i utfor i Wengen.   Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sport

Kilde lå godt an, men mistet pallplassen i det siste partiet i lørdagens utfor i Wengen. Han klarte dermed ikke å forsvare pallplassen fra samme renn i fjor.

Jansrud klarte heller ikke å hevde seg og kom inn 60 hundredeler bak landsmannen Kilde og over minuttet bak Feuz.

Sveitsiske Feuz var knallsterk i lørdagens renn og holdt stor fart hele løpet gjennom. Han kom inn til mål 29 hundredeler foran utforcup-rivalen Dominik Paris som ligger på annenplass. Feuz ligger dermed an til å ta over ledertrøyen i utforcupen sammenlagt.


Saugestad må begynne å prestere: – Fallet sitter nok fortsatt litt i bakhodet

Sesongen har ikke utviklet seg slik Stian Saugestad håpet. 27-åringen innrømmer at forrige sesongs skade og en treningsfri periode i vår har satt sine spor.

 

Kortere løype

Etter nattens snøfall, ble den raske Lauberhorn-løypa forkortet, og startet på samme sted som kombinasjonsutforen fredag. Sist det skjedde ble det norsk seier med Aksel Lund Svindal i 2016.

Slik gikk det altså ikke i lørdagens utforrenn. Ingen av nordmennene klarte å gjøre noe med Feuz som ble heiet fram til det som etter alle solemerker blir hans tredje utforseier på hjemmebane i Wengen.

Kilde åpnet knallsterkt og lå 41 hundredeler foran Feuz etter det første partiet. Han holdt følge med Feuz nesten hele løypa, men i siste parti tapte han mye og kom inn 48 hundredeler bak lederen etter at favorittene har kjørt ferdig.


Saugestads lagkamerat fløyet til sykehus, Mayer vant i Wengen

Adrian Smiseth Sejersted ble hentet i helikopter etter et stygt fall i kombinasjonsrennet i Wengen fredag. Østerrikske Matthias Mayer vant rennet.

 

Saugestad nummer 40

Stian Saugestad fra Namsos hadde ambisjoner om å ta med seg verdenscuppoeng, men Grong-alpinisten endte på 40. plass, 2,34 sekunder bak Feuz