Slik sikrer Norge EM-semifinale allerede mot Island

De norske håndballgutta har spilt seg til et drømmeutgangspunkt før de to siste EM-kampene i Malmö. Dette er veien Norge går til semifinale allerede tirsdag.

Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud feirer seieren over Sverige i håndball-EM.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sport

Da spiller det norske laget mot Island. Islendingene er i en desperat kamp for å sikre seg plass i OL-kvalifiseringen i april.

– Hvem kan stoppe Norge?

– Det må i så fall være oss selv. Men vi er veldig klare på å kjøre på og ikke høre på alt rundt oss. Vi er så sultne på å klare dette (ta gull) og har satt oss så høye mål, sier Magnus Abelvik Rød.

Han har et av sine lange bein i cupspillet allerede. Her er måtene Norge sikrer avansementet på tirsdag.

Garantert norsk semifinale 1: Norsk seier over Island kombinert med at Slovenia (mot Portugal) og/eller Ungarn (møter Sverige) avgir poeng. Da de norske gutta også sikret gruppeseieren før siste kamp.

Garantert norsk semifinale 2: Norsk uavgjort samtidig som Ungarn og/eller Slovenia taper. Norge tar førsteplassen i puljen.

Skulle Norge tape mot Island, vil det ikke være mulig å sikre norsk semifinale før onsdagens kamper. Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør også i hovedrunden.

Det er spilleprogrammet den dagen: Portugal – Ungarn, Norge – Slovenia og Island – Sverige.

Norge slo Sverige 23-20 søndag. Det var den femte strake seieren i EM for Norge.

Keepershow startet ny norsk EM-fest

Torbjørn Bergerud brølte av glede på vei mot ny norsk EM-seier i håndball. Naboduellen mot Sverige endte med 23-20-seier tross en viss spenning mot slutten.