Dette er Norges skrekkscenarioer i EM

De norske håndballgutta er det store snakkis-laget i EM, men det kan fortsatt gå galt. Kampene mot Island og Slovenia avgjør.

Landslagssjef Christian Berge og Norge er nær en EM-semifinale, men er ikke sikker på avansement.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

Kroatia og Spania er allerede i semifinale fra den andre puljen i hovedrunden. Norge er garantert å komme dit om laget tar tre poeng i sine to siste kamper. Det kan gå med færre poeng også.

Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør i EM. Skulle Norge oppleve en bråstopp i dagene som kommer, kan semifinalen ryke.

Dette er de mest «sannsynlige» måtene Norge unngår å komme til cupspillet på:

Alternativ 1: Taper sine to resterende kamper samtidig som Slovenia og Ungarn kaprer minimum tre poeng hver tirsdag og onsdag. Da er slovenerne og ungarerne i semi.

Alternativ 2: Norge, Slovenia og Ungarn havner alle på åtte poeng. Da vil innbyrdes oppgjør og målforskjell disse imellom avgjøre. I så fall må Norge tape med minimum 14 mål mot slovenerne for å bli slått ut.

Alternativ 3: Norge taper sine to siste kamper og havner på seks poeng sammen med flere andre lag. Da vil innbyrdes oppgjør slå inn igjen, og de norske gutta kan ryke ut.