Iversen måtte bryte i Oberstdorf

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo ga seg halvveis på tremila.

Emil Iversen bryter under 30 km menn.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sport

OBERSTDORF: Den norske trønderduoen fikk det svært tøft på klassiskdelen av lørdagens tremil med skibytte.

Begge valgte å bryte halvveis i verdenscuprennet, som også regnes som prøve-VM.

Ingen av de to hadde noen god forklaring på hvorfor det gikk så tungt i løypa.

– Jeg har ikke kjempegode ski, men kroppen var verre, sa Iversen til NTB og var helt klart en rådvill langrennsløper.

– Det er veldig rart. Jeg er veldig overrasket over at det går så dårlig. Det er sjelden jeg har så dårlige dager i skiløypa. Jeg blir ikke bekymret, men jeg blir usikker på hva jeg skal gjøre, sa Iversen.

– Jeg har ingenting å skylde på. Det er bare katastrofe, sa han videre.

Svart dag

Også Klæbo var langt nede etter å ha brutt rennet.

– Det er en helt svart dag der ingenting fungerer. Jeg kjenner etter en runde at det er tungt og at jeg har problemer med å henge med, og da blir det tøft, sa Klæbo til norsk presse etter rennet.

Klæbo innrømmer at han begynner å gi opp kampen om sammenlagtseieren.

– Jeg har gitt litt blaffen i verdenscupen. Jeg prøver å ha fokus på de skirennene jeg skal gå. Så er det en russer som går fryktelig fort, og han kommer til å fortsette å gå fort helt inn. Men det er ikke tvil om at det begynner å se mørkt ut, sa Klæbo.

– Jeg har vel egentlig gitt opp litt, det å se på den listen der. Jeg prøver å gå så fort jeg kan hvert eneste skirenn, og i dag har jeg ikke dagen i det hele tatt – og da har jeg ikke sjans til å kjempe om noen verdens ting.

Ett minutt bak

Både Iversen og Kløbo kommer dermed til å tape mye til russiske Aleksandr Bolsjunov i sammendraget.

Da de brøt lå trønderne ett minutt bak ledende Bolsjunov.

I flere år har Emil Iversen slitt med sykdom i månedsskifte desember/januar. Skistjernen fra Meråker sliter med å finne årsaken til hvorfor det blir slik. Ser man tilbake i tid så har skistjernen fra Meråker hatt en eller annen form for sykdom i januar måned i 2013, 2014, 2015, 2017, 2019 og 2020.

Trønder-Avisa har intervjuet Iversen om dette tidligere: 

Har ikke noe godt svar på sykdomsproblemene

I flere år har Emil Iversen slitt med sykdom i månedsskifte desember/januar. Skistjernen fra Meråker sliter med å finne årsaken til hvorfor det blir slik.


Fullførte

Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Aleksandr Bolsjunov lå lenge i en liten tetgruppe, men fikk på sisterunden selskap av ytterligere ni utøvere.

Likevel klarte den norske kvartetten og Bolsjunov å få en liten luke ned til resten av feltet før den siste stigningen.

Russeren var først opp bakken og sikret seg noen viktige meter før oppløpet. De tok Bolsjunov vare på og spurtet inn til sin tredje strake seier i verdenscupen.


 

Fire nordmenn på topp fem

Hegstad Krüger ble nummer to, mens Røthe endte på 3.-plass.

Sundby ble nummer fire i det som var hans første verdenscuprenn etter at brøt 15-kilometeren i Davos like før jul.

Hans Christer Holund sikret fire nordmenn på topp fem med sin 5.-plass.