Stenseth mistet balansen og fikk kvartfinalen ødelagt

Ane Appelkvist Stenseth var beste norske løper i prologen, men fikk trøbbel i kvartfinalen.

Falun, Sverige 20200208. Ane Appelkvist Stenseth under sprinten i Falun. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix  Foto: Annika Byrde

Sport

Ane Appelkvist Stenseth fra Grong leverte en meget solid prolog under verdenscupsprinten i Falun lørdag.

- Kjipt

I kvartfinalen kjørte Stenseth et godt taktisk løp, og lå godt an foran Johaug i tredje posisjon etter siste oppoverbakke. Men med skikkelig trøbbel med å holde seg på beina i nedoverbakkene, mistet Stenseth farten og ble hektet av.

– Jeg kjører skien i løssnø og så kommer det litt overraskende på meg, så jeg mister balansen helt. Det er veldig kjipt for jeg følte at jeg egentlig hadde en bra dag, sa Stenseth til NRK.


Stenseth beste norske - Trøan Aune videre med et nødskrik

Ane Appelkvist Stenseth ble beste norske kvinne på sjetteplass i prologen, mens Pål Trøan Aune ble nummer 27.

   

Ane loves ingen plass i Skitour 2020

Ane Appelkvist Stenseth ønsker seg tilbake til der dette bildet er tatt, men landslagstreneren mener en annen ski-tour er vel så viktig for Ane som skitouren mellom Östersund og Trondheim.


Johaug tok seg opp forbi Stenseth og tok tredjeplassen, med en tid som var god nok til å kvalifisere seg som «lucky loser», før hun røk ut i semifinalene.

I tillegg til Stenseth, klarte ikke Anna Svendsen eller Tiril Udnes Weng å ta seg videre til semifinale heller. Julie Myhre røk ut i prologen.

Svensk seier

Svahn knep seieren foran Natalja Neprjajeva og landslagsvenninnen Jonna Sundling. I en veldig jevn finale skilte det bare ti hundredeler mellom topp tre.

– Det er fantastisk, jeg hadde så lyst til å vinne i dag, sa Svahn til arrangøren etter seieren.

Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen nådde ikke helt opp i finalen og hadde ikke sjans til å vinne mot slutten. Begge kom seg videre til finalen med et nødskrik.


Klæbo ute med brudd i hånden – mister Falun-rennene

Langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo pådro seg et brudd i hånden i helgen og går glipp av helgens verdenscuprenn i Falun.