Ivar Koteng gjenvalgt som RBKs styreleder etter benkeforslag

Ivar Koteng ble torsdag gjenvalgt som styreleder i Rosenborg på klubbens årsmøte. Han slo valgkomiteens mann, Ståle Gjersvold, med 331 mot 244 stemmer.

Vant: Ivar Koteng fortsetter som styreleder i RBK de to neste årene.   Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

Det var Ståle Gjersvold som var valgkomiteens kandidat, men Koteng, som har hatt vervet siden 2012, ble innstilt etter et benkeforslag. Han slo motkandidaten med 331 mot 244 stemmer. 17 stemmer var blanke.

– Det er hyggelig å vinne når jeg stiller opp, sa Koteng til Adresseavisen.

– Det var en grei debatt. Litt kjedelig kanskje. Det var i alle fall mange som møtte opp, sa Gjersvold. Han opplyste at han kanskje ville stille på nytt ved en senere anledning.


DIREKTE FREDAG: Kristiansund - Rosenborg

Eliteserielagene KBK og RBK møttes til treningskamp fredag klokka 17.00.

 

Strømøy var ikke valgbar

Bård Benum, Vegard Heggem og Synnøve Farstad trer ut av styret. Inn kommer tildigere generalsekretær i Norges Fotballforbund og Karen Espelund. Tidligere landslagstrener i langrenn Svein Tore Samdal og den tidligere RBK-spilleren Fredrik Winsnes var også valgkomiteens utvalgte. De ble stilt benkeforslag på Moren Loktu, men han nådde ikke opp i avstemningen.

De tre var førstnevnte var valgkomiteens forslag. Winsnes rykker opp fra sitt verv som varamedlem. Frode Halvorsen ble valgt inn som nytt varamedlem.

De øvrige styremedlemmene Leif Inge Nordhammer, Rune Bratseth og Marit Collin var ikke på valg.

NRK-profilen Tore Strømøy ble forsøkt å komme i posisjon til å bli valgt, men var ikke valgbar ettersom han ikke har vært medlem i klubben lenge nok.

Det var 592 stemmeberettigede som til stede på årsmøtet

Ørn blir RBK

Valg av styreleder var ikke det eneste som sto på programmet under kveldens årsmøte. Det ble også klart at Trondheims-Ørn blir en del av RBK.

Trondheims-Ørns kvinnelag har vært i toppserien siden den ble startet. Nå blir klubben en del av RBKs elitesatsing og skal hete Rosenborg Ballklubb kvinner.

Avgjørelsen ble tatt med overveldende flertall på årsmøtet.