Guri Hetland om veien mot Ski Tour 2020 og tankene bak konseptet: – Må jobbe mot en fornyelse av skisporten

Når Guri Hetland snakker om et økt fokus på klima og bærekraft i langrenn, uttaler hun seg som mer enn sjefsarrangør for Ski Tour 2020. Dette er noe hun brenner for. Etter flere år med arbeid er tiden inne for å gjennomføre.

Travle dager: Guri Hetland har ansvaret for hele Ski Tour 2020. Hun håper konseptet skal være med på å ta skisporten et steg mot en mer bærekraftig framtid.  Foto: Eirik Evensen

Reisebelast- ningen må ned, først og fremst med tanke på klima, men også belastningen på utøverne.

Guri Hetland
Sport

På lørdag braker Ski Tour 2020 i gang i Östersund. I forkant av mesterskapet har telefonen til Guri Hetland gått varm. Med det overværende ansvaret for hele touren har hun hatt en finger med i nesten alt.