All idrettsaktivitet i Norge avlyses med umiddelbar virkning

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning.

- På bakgrunn av de føringene vi nå har fått avlyses all idrettslig aktivitet, treninger og konkurranser inntil videre, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding.   Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sport

På bakgrunn av helsemyndighetenes føringer i den vanskelige koronasituasjonen ber   Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning. 

- Situasjonen er svært krevende og vi er glade for at nå har fått et tydelig svar fra norske helsemyndigheter og på bakgrunn av de føringene vi nå har fått avlyses all idrettslig aktivitet, treninger og konkurranser inntil videre, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding.


All idrett i Norge stenges ned.

Personer møter på aktivitet når de har karantene: – Totalt uakseptabelt

De siste dagene har Trøndelag Idrettskrets fått inn flere meldinger om at personer som er i karantene møter på aktivitet i regi av idrettslagene.

 

Full stans

Alle idrettsarrangement blir stoppet med umiddelbar virkning fram til 26. mars. Det la helseminister Bent Høie fram på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Vi gjør dette i håp om å stoppe viruset. grepet vi nå tar vil oppleves som belastende og vil få store konsekvenser for det norske samfunnet, men det er en dugnad vi er nødt til å ta i fellesskap, sa Bent Høie og fortalte blant annet at alle idrettsarrangement vil bli stoppet.


Alle landets skoler og barnehager stenges

Alle landets skoler og barnehager stenges. Det et ett av tiltakene regjeringen kommer med torsdag for å hindre virusspredning, etter det NTB erfarer.

   

LHK og SHK er ferdig for sesongen

2. divisjon i håndball kvinner og menn instilles med umiddelbar virkning.


Generalsekretær Karen Kvalevåg i Norges idrettsforbund, sier at prosessen internt i idrettsorganisasjonen har vært veldig god i denne vanskelige tiden med god informasjonsflyt og nært samarbeid i hele denne krevende perioden.  
 
- Vi har jobbet iherdig med denne saken de siste ukene sammen med særforbund og idrettskretser – og alle ser alvoret i denne situasjonen. Vi er glade for at helsemyndighetene raskt har gitt oss et tydelig svar på hva vi må gjøre i dag.  Beslutningen er dramatisk for samfunnet og for norsk idrett, men liv og helse trumfer alle andre hensyn, sier Karen Kvalevåg. 


NÅ: Toppfotballen stoppes fram til 15. april

Det skriver forbundet på sine hjemmesider.

 

Konsekvenser

Situasjonen som har oppstått får enorme konsekvenser, også for alle som er involvert i norsk idrett.  
 

- Norges idrettsforbund jobber med å etablere et enhetlig system for å rapportere inn konsekvensene dette får for idrettsorganisasjonen og våre frivillige, slik at vi samlet kan opprettholde den gode dialogen med Kulturdepartementet fremover.