Blink-gutta kan begynne med trening allerede i mai

Norges Fotballforbund har besluttet at 1. divisjon for herrer og Toppserien for kvienner kan starte med treninger to uker tidligere enn først planlagt.

TILBAKE I FULL TRENING? Ole Kristian Rødahl (f.v.), Vegard Fiske, Fredrik Vinje og Stjørdals-Blink kan få mulighet til å gjenoppta skikkelig trening 25. mai.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Sport

Det opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding tirsdag.

Det betyr at Stjørdals-Blink, som rykket opp til 1. divisjon i fjor høst, nærmer seg oppstart.


Full jubel over serieåpning - må trolig belage seg på kamper uten tilskuere i 2020

Toppspillerne kan nå trene som normalt, mens det blir seriekamper fra 16. juni. Eliteseriespillerne Edvard Sandvik Tagseth og Bent Sørmo jublet høyt da beskjeden kom, men må belage seg på å spille kamper uten tilskuere i 2020.


– Tidligst 25. mai

Klarsignalet gis med utgangspunkt i de gode erfaringene som er gjort med oppstart for trening i Eliteserien – samt etter innspill og ønske fra ligaforeningene og klubbene i både 1. divisjon og Toppserien.

– Det vil si at klubbene i de nevnte ligaene vil kunne starte med fotballtrening tidligst førstkommende mandag, 25. mai. Dette er selvsagt under forutsetning av at NFFs protokoll for trening følges, sier generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt.

– Vi opplever at klubbene er sterkt motiverte for å komme i gang neste uke og at det jobbes godt og konkret med å klargjøre det som skal til for å kunne sparke i gang, tilføyer han.


Vil lage en turnering som kan bli større enn Storsjöcupen

Stjørdals-Blink Fotball skal i slutten av august arrangere en fotballturnering for barn og ungdom i aldersgruppen 10 til 16 år. Målet på sikt er at turneringen bli større enn Storsjöcupen.

Verdens første fotballstadion med unikt kunstgress ble bygd på ni uker

Iherdig dugnadsinnsats fra Blink-veteranene, samt gode samarbeidspartnere, har ført til at Stjørdals-Blinks nye storstue ble ferdig på bare ni uker.

Nå er det bestemt hva nyanlegget skal hete, men «alt kan kjøpes for penger», sier styret

Sandskogan Stadion. Det er navnet på Stjørdals-Blinks nye storstue.


Kamper tidlig i juli

Opprinnelig skulle klubbene i 1. divisjon og Toppserien ha startet opp med treninger 8. juli.

Noen bestemt dato for oppstart av kamper er ikke klar, men NFF opplyser at den fremskyndede treningsstarten «innebærer at oppstart seriespill kan flyttes noe fram». Planen er første uken i juli.

I kvinnefotballen jubles det for mandagens vedtak.

– Det er veldig deilig og etterlengtet at vi endelig kan offentliggjøre en konkret dato for oppstart i Toppserien. Klubbene har gjort en kjempejobb med å gjøre seg klare til å håndtere det krevende smittevernsregimet, og det har gått raskere enn ventet, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

– Det er nok noen som ikke har alt på plass ennå, men det er likevel god tid til seriestart. Vi får en fin oppkjøringsperiode på nesten seks uker, noe som er godt å ta med seg etter lang tid uten kontakttrening, fortsetter hun.

Fornøyd Raja

Kulturminister Abid Raja gleder seg også over at flere ligaer kan starte opp for fullt.

– Jeg er veldig glad for at Toppserien for kvinner og OBOS-ligaen nå også snart får starte opp igjen, etter gode erfaringer fra oppstarten av Eliteserien. Jeg har hatt en god dialog med Norges Fotballforbund, og vært tydelig på at også kvinnefotballen må få starte opp innenfor gjeldende smittevernregler, sier statsråden.

Han har samtidig ingen nye datoer for oppstart innen breddefotballen.

NFF opplyser at oppstart for flere ligaer er avhengig av at det ikke lenger er nødvendig med de omfattende smittevernstiltakene og den strenge kontrollen som gjelder for den fasen man nå er inne i.