Nå får Stenseth OL-mesteren i sprint som landslagstrener

Ola Vigen Hattestad er ansatt som ny landslagstrener for langrennsjentene.

Ny landslagstrener for Norge: Ola Vigen Hattestad sammen med Katja Visnar og sønnen Ludvig.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sport

I april ble det kjent at Ole Morten Iversen forlenget sin kontrakt som landslagstrener med Norges Skiforbund, men at han ikke fikk med sin makker Geir Endre Rogn videre.Vil bidra med sprintkompetanse

Skiforbundet utlyste stillingen og onsdag skriver de i en pressemelding at de har ansatt Ola Vigen Hattestad som ny langrennstrener i Kvitter Elites trenerteam.

– Denne muligheten kunne jeg ikke la gå fra meg, selv om familien kanskje ikke var like klar med tanke på tidspunkt. Jeg håper jeg kan bidra med min sprintkompetanse og videreføre det gode arbeidet som allerede er etablert i laget, sier Ola Vigen Hattestad, som ser frem til å jobbe i team med hovedtrener Ole Morten Iversen.


Emil Iversen fikk endelig tid til drømmeferien med kusjit, fjøs og traktorkjøring

Her er skistjerne og nå avløser Emil Iversen i full gang med å gjøre fjøs – som gårdsarbeider for en uke på onkel John-Olas gård på Skogn.


Hattestad konkurrerte i verdenstoppen i perioden 2003 og 2018. Han ble olympisk mester i sprint i 2014, og ble dobbel verdensmester i sprint i 2009. Han har totalt 17 verdenscupseire og vunnet sprintcupen sammenlagt tre ganger. De siste årene har han vært landslagstrener for de slovenske langrennsjentene.

Gleder seg

Ole Morten Iversen gleder seg til å samarbeide med Hattestad.

– Både jentene og jeg ser frem til å få Ola, med sin ferske erfaring både som landslagstrener og utøver på øverste nivå, inn i trenerteamet på Kvinner Elite. Ola kjenner mange av jentene fra før og er godt kjent med vår treningsfilosofi og vet hva som kreves. Med sin bakgrunn som en av verdens beste sprintene vil Ola kunne videreføre tidligere trener Geir Endre Rogn sitt gode arbeid med etablert sprintfokus for forestående VM i Oberstdorf 2021 og OL i Beijing 2022, sier Ole Morten Iversen i pressemeldingen.

Ane Appelkvist Stenseth fra Grong er en del av landslaget kommende sesong.


Fikk fornyet tillit, men vet ikke når hun får trene med landslagsvenninene

Ane Appelkvist Stenseth er den eneste utøveren på kvinnelandslaget som er bosatt i Trondheim. Koronapandemien fører til at 25-åringen trolig ikke får møtt landslagskollegaene før tidligst på sensommeren.