Petter Northug selger mindre enn før

Omsetningen i Petter Northugs holdingselskap har falt drastisk de siste årene, viser ferske regnskapstall.

OMSETNINGSTAP: Petter Northugs holdingselskap tjener fortsatt gode penger, men har fått en kraftig nedgang i omsetningen fra 2018 til 2019.  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Sport

OSLO: Årsregnskapet for 2019 viser at Northug hadde et omsetningstap på 2,3 millioner kroner fra 2018. Selskapet endte i 2019 opp med en omsetning på 4,8 millioner kontra over syv millioner i 2018. Det kommer frem av årsregnskapet til Northugs holdingselskap Petter Northug Holding.

Det var Dagens Næringsliv og Finansavisen som omtalte saken først.


Northug om svensk smørerkupp: – De får verdens beste

Det svenske langrennslandslaget sikret seg nylig den mangeårige svenske suksess-smøreren Perry Olsson. Petter Northug jr. mener Sverige skal føle seg heldige.

Nå skal Northug opp på sokkel: – Må innrømme at jeg er veldig spent på sluttresultatet

Tore Bjørn Skjølsvik innrømmer at det er med en litt skrekkblandet fryd at han har tatt på seg jobben med å lage en statue av Petter Northug jr.


Tilbakegangen fortsetter

Mosbyggen, som la skiene på hylla i desember 2018, har satset stort på sin egen kleskolleksjon. Varemerket «Northug» som det siste året lanserte egne hansker og sportsbriller er blitt brukt av flere idrettstjerner. Svenskenes langrennsyndling Frida Karlsson og det norske profflaget i sykkel Uno X er noen av idrettstjernene som har inngått avtaler med den tidligere skikongen.

Northug som flyttet og bosatt seg i Oslo av jobbmessige hensyn, endte med et resultat før skatt på 3,8 millioner kroner mot 4,9 millioner i 2018. Tilbakegangen fortsetter fra 2016, der selskapet endte med et resultat før skatt på rekordhøye 13,9 millioner kroner.

34-åringen tok i fjor ut utbytte på 750.000 kroner.

Northug skal i høst figurere som programleder i konkurransereality-serien «Landskampen»


Northug hjemme i Norge etter å ha vært virus-fast i Russland

Petter Northug må i karantene i 14 dager etter å ha vært i Russland. Han kom seg hjem mandag etter å ha slitt med å få fly hjem.